Brug for en pause fra studiet? Læs disse råd

Brug for en pause fra studiet? Læs disse råd

Lektielæsning kan være tungt. Derfor er der sommetider behov for en lille pause. Du kan tage et lille afbræk fra studiet på flere måder, men ikke alle vil appellere til dig. Det handler derfor om at finde en række aktiviteter, der tiltaler dig. Det kan naturligvis inkludere alt fra et afsnit af en tv-serie til at gå en kort tur i et nærliggende, naturrigt område. 

Hvis du har brug for en lille pause fra den daglige lektielæsning eller tilmed en tungere eksamenslæsning, kan du herunder finde relevante råd, du bør benytte dig af. Hvis du tager et afbræk fra studiet, er det naturligvis essentielt, at du reelt set føler, at du slapper af og kobler fra – ellers kan det hurtigt virke meningsløst, at holde denne pause.

 

1. Slip studiet helt – også i tankerne

Det er essentielt, at du slipper studiet helt. Det er ikke nok, at du blot rykker dig væk fra arbejdet, men du skal ligeledes slippe studiet i tankerne. Hvis du fortsat har dit speciale, din eksamen eller blot din aflevering i tankerne, så hjælper det næppe på stressfaktoren. Derfor er det meget vigtigt, at du foretager dig noget, der leder tankerne et andet sted hen.

Det kan være alt fra at se et afsnit af dine foretrukne tv-serie til at læse op på nogle sjove jokes til næste fest på Bedstejokes.dk. Der er mange muligheder i denne sammenhæng, hvorfor du bør fokusere på at udvælge en aktivitet, der appellerer til dig i en sådan grad, at du ikke længere leder tankerne hen på opgaven, du skal skrive eller læse op til.

 

2. Hav en god struktur og rutine

Der er ingen, der kan koncentrere sig mange timer i streg. Derfor er det en nødvendighed, at du i ny og næ holder pauser. Ingen er dog ens på dette punkt, hvorfor nogle foretrækker længere arbejdsseancer med længere pauser, mens andre er fortalere for kortere arbejdsseancer med kortere pauser, som eksempelvis 45 min. arbejde og 5 min. pause.

Hvis du har en fast rutine og struktur over din lektielæsning, eksamensforberedelse eller andet skolerelateret arbejde, så har du også kendskab til, hvornår du igen kan holde en pause. Det er naturligvis essentielt, at du sammensætter en god struktur, der appellerer til dine egne præferencer i denne sammenhæng – det giver nemlig de bedste resultater.

3. Lyt til afslappende musik for en stund

Når du lytter til musik, kan der fremkaldes mange følelser. Hvad musik dog også kan hjælpe med er, at få dig til at slappe af. Det er dog ikke alle, der har ens præferencer i denne sammenhæng. Nogle foretrækker klassisk musik, mens andre er til jazz eller blues. Det kan også tænkes, at du slapper bedst af, hvis du lytter til nogle børnesange fra din barndom.

I forbindelse med dette punkt er det fortsat relevant, at du holder fast i det første råd. Hvis du sætter dig ned og lytter til afslappende musik, så er det essentielt, at du er i stand til at slippe de studierelaterede tanker helt.