Bliver du studine til sommer?

Bliver du studine til sommer?

At blive student er en af de vigtigste dage i sit liv, og man vil altid huske tilbage på den, som værende en milepæl i sit liv. Der sker rigtig mange ting på kort tid, og det kan derfor være svært at holde overblik over de vigtige traditioner, når nu man ikke har prøvet det før. Vi har derfor lavet nogle gode råd til dig, så du huske de vigtigste ting til gallafesten og til studenterugen.  

Gallafesten

En vigtig begivenhed i studentertiden er gallafesten. Det er forskelligt fra gymnasie til gymnasie, hvornår det bliver afholdt. Nogle gør det før, man får huen på og andre efter. Men fælles for dem alle er, at du skal have fundet det formelle tøj frem. Som pige går man meget op i, hvordan man skal se ud, og oftest er de ikke blege for at bruge flere tusinde kroner. Det kan være svært at finde lige præcis den kjole, der sidder bedst og ser flottest ud, men der findes mange kjolebutikker landet over, der kan hjælpe dig. Smykkerne er også en vigtig del, og smykkerne fra Julie Sandlau passer til enhver kjole. Derudover skal håret også sættes, hvilket mange får sat ved en frisør, men du kan også selv lave et perfekt resultat, hvis du vil spare penge.
Sammen med din gallapartner skal I have fundet kørsel til jeres gymnasium, og her skal der tænkes kreativt, fordi der er enormt mange muligheder. Det kan være, I har et netværk, der kan hjælpe, eller I måske skal ud og leje noget. Det skal dog gøres i god tid.

I studenterugen

I studenterugen er der en masse ting at se til som student. Det er her, du har din sidste eksamen, får huen på, holder studentergilde, dimittere og kører i lastbil. Det kan umiddelbart virke en smule stressende, men når du først er i det, er det en fed oplevelse.
Den dag, du får huen på, skal du vælge hvem, der skal have den ære at give dig den på. Det er oftest et familiemedlem, men det bestemmer du selvfølgelig helt selv. Når du har fået huen på, sidder du oftest med din familie og venner bagefter for at nyde og fejre, at du har gennemført uddannelsen.
På dimissionsdagen, som foregår efter, du har fået din hue på, skal du have en studenterkjole eller noget andet tøj på, men det er vigtigt, at tøjet er hvidt, da det er en tradition.
Derudover holder du også helt sikkert et studentergilde for dine nærmeste samt kører studentervogn, men det har du helt sikkert allerede styr på nu. Det vigtigste er dog, at du skal huske at ny det.