Bliv klar til voksenlivet

Bliv klar til voksenlivet

Hvis du skal til at tage hul på dit sidste uddannelsesår, så har du sikkert allerede gjort dig nogle overvejelser om, hvordan du bedst muligt begynder en voksen hverdag med et fuldtidsjob. Kom i gang allerede nu ved at følge rådene herunder.

 

A-kasse og fagforening

Selvom tiden kan virke dyrebar som studerende, så er det smart at ofre nogle timer på at undersøge dine muligheder af fagforeninger og a-kasser. Når du melder dig ind i både en A-kasse og en fagforening, så investerer i og sikrer du din fremtid. Fagforeningen vil allerede kunne hjælpe dig nu, hvis du har et studiejob, mens A-kassen først bliver rigtigt relevant, når du er færdig med din uddannelse. Alle studerende ønsker at få et arbejde, når de er færdiguddannet, men det er langt fra et billede af virkeligheden. Så se at få meldt dig ind hurtigst muligt. Mange fagforeninger og A-kasser har hel- eller delvist gratis abonnementer til studerende, så der er ingen undskyldning. Læs mere om A-kasser i vores artikel Bliv klog på A-kasser på kort tid.

 

Gem dine penge til en stor investering

Hvis du går forbi en ejendomsmægler, så er det nemt at få øje på en masse ”huse til salg”-opslag i deres vinduer. Endnu engang kan dette virke som en problematik, der ligger langt ude i fremtiden, men det kan blive væsentligt for dig at overveje mulighederne allerede nu. Hvis du for eksempel vil købe en lejlighed, skal du selv kunne lægge fem procent af lejlighedens værdi, inden du kan låne resten af pengene af din bank. Derfor kan det være nyttigt at lægge nogle penge til side allerede nu – særligt hvis du bor i en større by, hvor det kan være svært at gå fra et kollegieværelse til en almindelig bolig. Kollegier tillader sjældent, at du bliver boende efter et afsluttet uddannelsesforløb.