Besøg en af Tyrkiets ældste byer – Oplev Side

Besøg en af Tyrkiets ældste byer – Oplev Side

Byen Side ligger på en lille tyrkisk halvø ud til det store Middelhav. Fra byen kan man se de imponerende Taurusbjerge, der danner en smuk kulisse i landskabet. I Side finder du både en lækker strandpromenade, kulturelle oplevelser og en charmerende bymidte. Læs med her og find ud af, om Side er den rette destination, hvis du rejser til Tyrkiet.

 

Det store græske Amfiteater

Byen Side er omkring 2.000 år gammel og er dermed en af de ældste byer i Tyrkiet. Det betyder også, at her er masser af historiske levn. Her bør nævnes det græske amfiteater, hvis rester stadig kan ses. Et amfiteater er en slags stor tribune, hvor datidens gladiatorkampe blandt andet foregik. På amfiteateret var der plads til hele 15.000 tilskuere. En del af pladserne er stadig intakte, og der er mulighed for at bevæge sig rundt blandt sæderne. Det er både et flot stykke arkitektur og samtidig en rest fra en blodig tid, og begge dele gør, at man bestemt bør aflægge amfiteatret et besøg under sin ferie i Side.

Udover det kan du i Side se resterne af Apollos tempel, som er et stolt varetegn for byen. Resterne dateres helt tilbage til byens oprindelse for omkring 2.000 år siden. Selve stolperne står tilbage og vidner om et unikt og et helligt tempel.

Dejlig strandpromenade

Man tager nok ikke på ferie i Tyrkiet uden at aflægge et besøg eller to på stranden. Dette er der heldigvis rig mulighed for i Side, hvor der er en stor dejlig strandpromenade ud til det blå hav. Det er muligt at leje strandstole og parasoller på strandpromenaden.

 

Romersk og græsk kulturarv i byen

Byens arkitektur bærer bræg af den romerske og græske kulturarv. Blandt de gamle bygninger findes masser af små og hyggelige butikker, der med stor glæde betjener turisterne. Her er mulighed for at købe billigt tøj, lædervarer og meget andet. Find dit handelstalent frem, for her er det almindeligt at prutte om priserne. Byen byder også på flere gode spisesteder, og især på havnen er der mange at vælge i mellem.