Asos, Boozt, H&M og hvad så?

Asos, Boozt, H&M og hvad så?

De fleste i vores aldersgruppe kender godt ovenstående tøjbutikker, hvor man let kan købe sig fattig i lækkert tøj. Men hvad med de mindre kendte, danske modebutikker? Der findes nemlig en del, som faktisk slet ikke er så små eller kedelige, men de bliver brugt sjældent af os unge og studerende fordi, at kæmper imod giganter som ASOS, Boozt og ikke mindst H&M.

 

Gode danske modebutikker

Kender du f.eks. https://nielsens.dk/, som har et rigtig fint udvalg af tøj, f.eks. herretøj, dametøj og børnetøj. Sikkert ikke, men det er også fordi man med det samme afviser tanken når man hører de sælger herretøj, dametøj og børnetøj som ung og studerende. Men prøv lige, at give den danske butik en chance, for det er faktisk ret godt det udvalg som de har. Og så er der også en større chance for, at du møder op til næste fest i noget andet end den H&M kjole, som din nemesis også har på.

 

Hvorfor skulle jeg dog det?

Foruden ovenstående argument om at man ikke ligner alle de andre i H&M tøj, så er der også det samfundsmæssige aspekt i det. De store udenlandske butikker hiver typisk alt overskud ud af landet, hvor de også har produktion og administration. Dermed ikke sagt, at de ikke bidrager, det gør de så rigeligt, men lokale butikker bidrager ofte en tand mere og en tand mere bevidst om vigtigheden af lokalsamfundet.

Så skal jeg have dårlig samvittighed over at handle på Boozt?

Nej, slet ikke. Boozt er da p**** fedt og det er ASOS og H&M også, men gør dig selv og samfundet den tjeneste lige at kigge ind i Nielsens, eller en anden dansk tøjbutik, næste gang du er ude og hyggeshoppe. Du bliver højst sandsynligt positivt overrasket og finder noget fedt, mere unikt, som du aldrig ellers ville have fundet frem til.