Anlæg din have og nyd resultatet

Anlæg din have og nyd resultatet

På en varm sommerdag findes der næsten ikke noget bedre, end at sidde i haven med en bog, en kølig drink og solens stråler på kroppen. Mange mennesker bruger også deres have til at dyrke lækre og spændende grøntsager, eller til at grille på terrassen med familien.

Dette skal du overveje, før du går i gang

Når man skal til at anlægge sin have, er der mange forskellige ting man bør overveje, før man kaster sig ud i arbejdet – her får du nogle af de vigtigste overvejelser, før du giver dig i kast med anlægningen af haven:

  • Hvor meget arbejde ønsker jeg at lægge i min have? Er du en person, der finder det sjovt, hyggeligt eller afstressende at nusse i haven med at luge ukrudt, plante blomsterbede og slå græs? Eller ønsker du dig hellere en robotplæneklipper, eller noget andet udstyr, der kan gøre arbejdet for dig? Inden du køber udstyret, kan det være en god idé at søge internettet rundt for at finde forskellige tests af den bedste slags maskine – se mere her.

  • Hvad ønsker jeg at min have skal bruges til? Drømmer du for eksempel om en grøn oase, hvor afslapning er i højsædet, og hvor du kan hygge dig med en god bog, uden at skal tænke for meget på at vande blomster og slå græs? Eller ønsker du hellere at bruge haven som dit praktiske pusterum, hvor du kan dyrke grøntsager i højbede, plante smukke blomster i krukker, nyde din havebænk eller noget helt andet?

  • Hvordan står solen på haven? Skygger dit hus for træerne, så blomsterne ikke får lys nok? Eller står solen så meget ind på terrassen, at det ender med at blive alt for varmt at sidde der om sommeren?

  • Hvor meget plads har du med at gøre? Vil du eksempelvis gerne have en stor græsplæne til et spil fodbold, eller er terrassen og bedene vigtigere?