Alle tiders altaner

Alle tiders altaner

Tilføj dit hjem noget ekstra med en skøn altan. Altaner er en ideel måde at sørge for god belysning og grundig udluftning, og samtidig er hyggen garanteret.


Har du et lækkert eller en fed lejlighed, der lige mangler den sidste prik over i’et? Drømmer du nogen gange om, hvor dejligt det ville være, hvis din bolig havde et ekstra særligt strejf? En måde at opfylde dette er ved at få monteret en altan. En altan er en perfekt detalje i ethvert hjem. Og det kan i mange tilfælde lade sig gøre at få en altan, selvom det sted, man bor, ikke allerede har en. Der findes nemlig firmaer, der kan opfylde dine altandrømme, og som producerer, leverer og monterer altaner. Læs mere her på HBtrapper.dk Det kan både være altaner, der hænger på facaden, eller det kan være søjle støttede altaner. Altanen kan være lukket eller åben. Der er et hav af muligheder, når det kommer til altaner, og det er nemt at lære få fat i mere information. En altan er det perfekte islæt i en lang række af situationer. Bor man f.eks. i en lejlighed uden have, men holder man alligevel af at nyde den friske luft i private omgivelser, da er en altan den ideelle løsning. I ro og mag alene eller i selskab med folk, man holder af, kan man nyde fornemmelsen af at være uden døre, men stadig have nem adgang til boligen. Har man en åben altan, kan man med fordel spise aftensmad under åben himmel om sommeren. Har man en lukket altan, kan man nyde synet af verden udenfor, mens man selv er varm og bekvem i et dejligt indeklima. Ligegyldigt hvilken slags altan, man har, er det et valg eller tilvalg til boligsituation, som forsikrer mange timers hygge og velvære, som ikke kan opnås på andre måder. En altan er med til at give boligen en lækker belysning, god udluftning, og det giver hjemmet en helt særlig stemning.

Forskellige varianter af altaner

En altan er ikke bare en altan. Der findes nemlig mange forskellige varianter af altaner. Og hvilken type, der passer en bedst, kommer an på den enkelte. En bestemt form for altan er f.eks. franske altaner. Disse er de mindste af slagsen. Det er ganske enkelt bare en dør, der åbnes ud mod det fri i mindst første sals højde. Halvdelen er dækket af et gelænder, så man ikke falder i frit fald, når døren åbnes. På en måde kan man sige, at det er en indbygget altan. Det er et fordelagtigt valg, hvis man foretrækker en billig løsning, som ikke tager meget længe om at montere i forhold til større altaner. I den anden ende af skalaen findes store opholds altaner, der kan nå op på størrelser af flere 100 m2. Udover størrelsen er altaner også forskellige på andre måder, idet de kan laves i forskelligt materiale. Der findes nogen lavet af stål, mens andre er produceret af aluminium eller glas.

Sikkerheden skal være i top

Noget der er af stor vigtighed, når det kommer til altaner, er sikkerhed. Og det bør være noget af det, man er allermest opmærksom på, når man er så heldig at være altan ejer. F.eks. kan det i mange tilfælde være en god idé at få monteret en form for gelænder eller afspærring. Det kan være i form af ting som lodrette tremmer, metalplader med huller eller glasværn. Fordelen ved dette er, at sikkerheden vil være i top, hvis man har børn eller dyr, der benytter altanen, og som ellers kunne risikere uheld. Det er i det hele taget vigtigt, at det er professionelle folk, der tager sig af monteringen og eventuel vedligeholdelse af altanen gennem hele dens levetid. Passer man godt på denne tilbygning, kan den holde i flere årtier.