AU-forsker i finalen i DRs Væxtfaktor

AU-forsker i finalen i DRs Væxtfaktor

Ole Green fra Institut for Ingeniørvidenskab er i finalen i DRs Væxtfaktor på baggrund af sensorer, der kan registrere fugt og temperaturer i korn, ensilage og frø og derved forhindre, at fødevareproducenter mister millioner af kroner på grund af forrådnelse.

Efter en regional afstemning og en semifinale er AU-forskeren Ole Green fra Institut for Ingeniørvidenskab blandt de tre tilbageværende kandidater, der skal dyste mod hinanden i et finaleshow for vækstvirksomheder på DR 20. juni.

Det står klart efter semifinalen, der blev vist på DR 6. juni. Da valgte Ole Greens dommer, den tidligere Irma-direktør Alfred Josefsen, at pege på ham som deltager i finalen frem for to øvrige semifinale-deltagere.

Alfred Josefsen er fuld af lovprisninger over Ole Greens trådløse sensorer og virksomheden Webstechs potentiale:

-          Oles virksomhed er radikal ny, det er hightech, det er forskningsbaseret. Fra forskning til forretning er der en direkte linje. Det har et sindssygt stort globalt perspektiv, siger Alfred Josefsen.

Ole Green glæder sig over skudsmålet og deltagelsen i programmet, som han ikke selv valgte at deltage i, men blev udpeget til at være med i.

-          Jeg har lært meget ved at være med i programmet. Mediemæssigt har jeg lært at gøre mine budskaber korte og præcise, og samtidig glæder jeg mig over, at andre anerkender det arbejde, jeg har udført de seneste år. Så det er et stort skulderklap, fastslår Ole Green.

Uanset den endelige placering i finaleprogrammet, så er han ikke i tvivl om, at det har betydet meget for hans virksomhed være med i Væxtfaktor – ikke mindst i forhold til opmærksomhed.

-          For mig er noget at det vigtigste, at der er mennesker, der tror på og kan se mulighederne i den forskning og udvikling, der er inden for mit forskningsområde. Og så er det glædeligt, at der kommer fokus på nogle positive historier i forhold til landbruget, siger Ole Green.

Fremtiden tegner lys for Webstech, men det bliver ikke nødvendigvis med Ole Green for bordenden – dertil er opfinderen i maven på ham for stor.

-          Jeg skal have lagt en vækststrategi for virksomheden, og der skal sammensættes de rigtige ressourcer for at sikre den. Jeg har også erkendt, at jeg er bedre til at udvikle produkter frem for at lede en virksomhed. Det er to forskellige discipliner, forklarer opfinderen fra AU.

Sidstnævnte understreges af, at Ole Green netop har vundet førstepræmien i Agro Business Parks innovationskonkurrence for udviklingen af et intelligent fugleskræmsel, der er i stand til at skræmme vildtet væk fra markerne.   

I finalen dyster Ole Green mod virksomheder Skagen Food og Daintel. Vinderen får foruden æren og titlen en præmie til en værdi af 500.000 kroner.

Læs artiklen ”Landmænd får hjælp af nyt måleudstyr”

Se Ole Green i dette tv-indslag forklare om sin virksomhed. Prorektor på Aarhus Universitet, Søren E. Frandsen, deltager endvidere i indslaget.

Læs mere om konkurrencen – og stem på en af finalisterne.

Kilde: AU