7 steder du kan spare penge hver måned

7 steder du kan spare penge hver måned

Rådighedsbeløbet for en almindelig dansk studerende er ikke på mange tusinde kroner om måneden. Det er de penge du har til rådighed efter de faste omkostninger er betalt. Har du SU og eventuelt SU-lån og et studiejob er du godt stillet med nogle tusinde kroner.

For at højne dit rådighedsbeløb kan du gøre en af de to ting – enten tjene flere penge eller bruge færre.

Den her artikel handler om hvordan du som studerende kan det sidste – nemlig bruge færre penge. Vi forbedrer bundlinjen og ikke toplinjen her. Lad os kaste os direkte ud i de 7 gode tips:

TV-pakken

Har du stadig en TV-pakke – og er det ikke tid til at skille dig af med den i givet fald?

Netflix, HBO og YouTube kan dække behovet hos de fleste. Den eneste undskyldning for stadig at have en Tv-pakke skal være, at du gerne vil se sport i fjernsynet. Hvis det er tilfældet må du alliere dig sammen med et par andre for at klare den udgift på 4-500 kroner om måneden for den store fjernsynspakke.

Netflix-abonnementet

Selv hvis du har Netflix kan du være smart, hvis du bor sammen med andre. I stedet for at have et abonnement hver kan I have et ”familieabonnement”. Det koster samme normale 89 kroner som normalt for den første bruger, men herefter kun 50 kroner ekstra per bruger. Det er med et par roommates nemt et par tusinde kroner om året I sparer på den måde.

Bredbånd

Internet skal der til, men der er ingen grund til at betale flere hundrede kroner for meget – hver måned.

Men det er hvad du risikerer at gøre, hvis du ikke jævnligt tjekker, om det er muligt for dig at få billigere bredbånd end du har lige nu. Konkurrencen mellem bredbåndsudbyderne er drabelig, men det kan du udnytte til din fordel ved at tage en 20’er af prisen hver gang bindingsperiode udløber.

Link: Find billigt bredbånd her

Mobiltelefonabonnementet

Endnu et abonnement, vi lige skal have kigget på. Hvor meget betaler du lige nu for mobiltelefonen? Hvis det er mere end 150 kroner om måneden har du nemt mulighed for at spare lidt penge her.

De billigste abonnementer kan du per skrivende stund få fra 99 kroner om måneden – og det er både med masser af tale, fri SMS og nok data til at du kan vold-streame Spotify og se YouTube i toget.

Pendlerkort

Som studerende har du mulighed for at få nogle attraktive pendlerkort. For 600 kroner om måneden får du fri transport fra hvor du bor til din uddannelsesinstution. Det er markant billigere end at købe togbilletter hver dag, hvis du bare bor nogle kilometer fra universitetet.

Se hvilke muligheder du har for at få betalt transporten – der er sikkert flere, end du lige er klar over, for den offentlige støtte til studerende begrænser sig ikke til SU og SU-lån.

Webhotel

Er du en af de mere fremadsynende studerende, der har dit eget CV online i form af en hjemmeside?

Det koster et par hundrede kroner om året – eller, det er i hvert fald hvad det burde koste. Hvis du er uheldig sidder du med en dyr og dårlig host, der kræver mange hundrede kroner om året for det, du kan få for omkring 200 kroner ved de billige – inklusive domæneregistreringsgebyret til DK-Hostmaster!

Link: Se oversigt over webhoteller her

Early-bird restaurantbesøg

Det er lækkert at tage ud at spise med venner og med kæresten, men det kommer hurtigt også til at koste mange penge.

Det hjælper hjemmesiden Early Bird dig med at rette op på.

Her kan du spise på de tidspunkter, hvor restauranten har færrest besøg. Til gengæld for dit besvær får du gode priser på menuen og du kan spare fra en tredjedel til over halvdelen af prisen for restaurantbesøget.

Nu ved du hvor du skal sætte ind – værsgo’!