6 tips til mode på budget

6 tips til mode på budget

Hvis du er studerende, lever du højst sandsynligt på et stramt budget. Måske synes du ikke, du har råd til at dyrke dine interesser eller forkæle dig selv med forskellige luksusvarer. Mode er en af de ting, mange interesserer sig for, men som tit bliver nedprioriteret i et stramt budget.

Heldigvis er der gode råd at hente, hvis du gerne vil leve moderigtigt på budget. Det handler blot om at kende sine tricks. Nedenfor har vi derfor samlet seks gode råd til, hvordan du kan leve moderigtigt på budget.

  1. Køb secondhand i genbrugsbutikker

Det bliver mere og mere populært at købe genbrugstøj. Genbrugsbutikker er ikke længere bare slidt tøj på slidte stativer – de bugner af lækkert tøj, der i mange tilfælde slet ikke har været brugt. Hvis du er studerende, bor du sandsynligvis også i en af de større studiebyer, og her er genbrugsbutikker heldigvis ved at vinde så meget indpas, at de kan gøre lidt mere ud af både tøjet og atmosfæren.

Når du shopper tøj i genbrugsbutikker, kan du være heldig at finde helt særlige fund til nærmest ingen penge. Du kan også sagtens lave en hyggelig shoppetur ud af det sammen med gode venner. I stedet for at gå fra dør til dør på strøget, kan I jagte genbrugsbutikker rundt i byen. På den måde kommer I også mere omkring og kan opdage skjulte perler i jeres by.

  1. Køb secondhand på nettet

Online shopping bliver mere og mere almindeligt – særligt inden for tøjbranchen. Er du vant til at købe alt dit tøj på nettet, kan du heldigvis også købe secondhand tøj ad denne vej. Der findes for eksempel deciderede secondhand modesites som Trendsales, hvor du kan scrolle langs adskillige kategorier og brands – akkurat som på en almindelig webshop.

Derudover finder du naturligvis også tøj på mere gængse secondhand hjemmesider som for eksempel Gul & Gratis og Den Blå Avis. Mange studiebyer har også Facebooksider, hvor lokale studerende og andre fra byen handler med hinanden. Når du bruger en af disse lokale sider, har du også den fordel, at du nemt kan mødes med sælgeren, så I sparer portoen.

  1. Benyt dig af tøj-bytte-events

De større studiebyer gør generelt meget for, at de studerende kan mødes på forskellig vis – og det gælder også tøj og mode. Hold øje med lokale Facebooksider. Det er nemlig blevet mere og mere udbredt, at der bliver afholdt tøj-bytte-events rundt omkring. Du kan også arrangere det selv i din egen vennegruppe. I møder alle op med det tøj, I ikke længere bruger, og så går i ellers bare ombord i de andres skatkamre. Det kan være en god idé at have en regel for, hvordan I gør, hvis flere er interesserede i det samme. Det kan for eksempel være lodtrækning, så I ikke skal ende i en budrunde, hvor I kommer til at bruge for mange penge – idéen med eventet var jo netop, at det ikke skal koste jer andet end det tøj, I selv har sorteret fra jeres garderobe.

  1. Invester i tidløst design

Det er også en god idé at overveje grundigt, før du overhovedet køber nyt tøj. Der dukker hele tiden nye trends op i modeverdenen, men en trend er netop noget forbigående, som hurtigt afløses af noget andet. Når du bruger penge på nyt tøj, er det derfor en god idé at gå efter tidløse design – det gælder også sko, accessories, osv. – og design i god kvalitet. Det kan tit bedre betale sig at spare sammen til få gode stykker tøj, så de holder i flere sæsoner – både modemæssigt og kvalitetsmæssigt.

Hos Lykke by Lykke finder du for eksempel et hav af smukke kjoler fra anerkendte brands, som både er elegante og tidløse, og som derfor kan holde i mange år.

  1. Pift garderoben op med enkelte farverige detaljer

Når du har investeret i tidløst tøj, opdager du måske, at meget af dit tøj er ensfarvet eller på anden vis minimalistisk. Det er nemlig som regel denne type tøj, der holder sæson efter sæson, fordi de passer til det meste. Du kan derfor indtænke farver og cool detaljer ved enkelte accessories som fine hårspænder og hårklemmer, store øreringe eller måske en frisk neglelak. På den måde får du et pust af farve til din garderobe, uden du behøver udskifte dine klassikere fra skabet.

  1. Hold øje med særlige tilbud og restudsalg

Mange mode- og tøjbutikker er også gode til at reklamere for særlige tilbud eller restudsalg. Det kan for eksempel være, hvis en butik har en sæsonbetinget kollektion, som de snart skal have ryddet op i. Hvis du ikke har noget imod at gå i sidste års sæson, kan du finde rigtigt gode priser her.

Hvis en butik står over for en lukning, holder mange også restudsalg. Her skal alt væk fra hylderne. Det er derfor særligt ved restudsalg, at du har rig mulighed for at spare en masse penge. Tag en ven eller veninde under armen, og gå på shopping i restudsalg.