5 tips til dig der skal starte på gymnasium efter sommerferien

5 tips til dig der skal starte på gymnasium efter sommerferien

Sponsoreret indhold:

Skal du snart til at starte på gym, men er du lidt nervøs for, hvordan du kommer til at klare de tre år på en helt ny skole, har vi her et par gode råd til dig, som måske kan gøre det lidt nemmere for dig at komme helskindet igennem og få din hue på.

 

Køb et billigt webhotel - læs mere her.

Vælg en linje der passer til dine interesser

For det første gælder det om at vælge en linje, der passer til dine interesser. Du har jo mulighed for at vælge studieretning, og her kan det være en rigtig god idé at vælge ud fra dine egne interesser og ikke lytte så meget på, hvad andre skal læse. For det handler jo om at kunne holde interessen fast under hele dit skoleforløb. Og så er det jo ikke så godt, hvis du har valgt noget, som dybest set ikke siger dig noget, bare fordi det var den linje, dine venner skulle på.

 

Er du teknisk interesseret, kan du få 3 måneders gratis webhotel hos Simply.

Ved du hvad du vil studere senere hen? Vælg de rette valgfag

I løbet af dit studie har du mulighed for at opgradere dine fag til højere niveauer. Her kan det være en god idé at være vågen, hvis du allerede nu ved, hvad du gerne vil læse på et senere tidspunkt efter gymnasiet. Der er nemlig mange videregående uddannelser, hvor der er et krav til, at du skal have bestået bestemte fag på særlige niveauer. Måske skal du bestå matematik på A eller have engelsk på A for at kunne komme ind på din uddannelse. Så er det jo vigtigt, at du vælger det, der giver dig adgang til din drømmeuddannelse.

Husk at have det sjovt med dine nye klassekammerater

Det er dog også vigtigt at understrege, at du bør bruge god tid på at få det rigtig godt med dine nye klassekammerater. Du skal alligevel være sammen med dem i de næste tre år, og det er ikke til at holde ud at være der så længe, hvis du ikke får dig et godt socialt forhold i din klasse til de andre studerende omkring dig. Så det bør du også prioritere højt i løbet af din skoletid på gym.

Deltag i fester og sociale arrangementer på skolen

I den sammenhæng kan det også være en god idé at deltage i de mange sociale arrangementer og fester, der kommer til at være på skolen, mens du går der. Der kommer til at være en række fester, og her kan det være godt at deltage, da det kan ryste dig godt sammen med mange af dine studiekammerater. Dermed ikke sagt, at du bare skal drikke alkohol, hvis du ikke har lyst til det. Men uanset om du indtager alkohol eller ej, er det godt at være med til disse begivenheder, da det giver dig et unikt bånd med studerende fra både din egen og andre klasser på skolen.

Kom ikke for langt bagud med dine afleveringer

Sidst, men ikke mindst, er det jo også vigtigt, at du gør det godt med dine fag. Det er fx meget vigtigt, at du ikke kommer alt for langt bagud med dine afleveringer - faktisk skal du helst ikke komme bagud med en eneste af dem, hvis du gerne vil gøre dig selv en tjeneste. Det kan give dig meget stress og rigtig meget arbejde, hvis du lige pludselig står med mange opgaver på en gang. Så er det bedre at lave dem med det samme, så du ikke ender med at blive fyldt op med opgaver og afleveringer.