5 tips til at få SU'en til at nå endnu længere

5 tips til at få SU'en til at nå endnu længere

Studietiden er ofte kendetegnet ved at efterlade lidt eller ingen plads til økonomiske udsving. Alt fra julegaverne til fitnessmedlemsskabet bliver overvejet, når det handler om at udvide det månedlige råderum.

I denne artikel giver vi dig 5 tips til at få SU’en til at række længere, når det gælder alt fra mobiltelefoni til computerkøb.

1. Læg et budget og kend dit forbrug
Hvis du for alvor vil skære i dine udgifter, så skal du kende dit nuværende forbrug.

Start med at lægge et budget og find ud af, hvad du har råd til. Mobiltelefoni er for mange en usynlig post, fordi få ved, hvad de faktisk bruger af henholdsvis tale og data. For at du kan finde et billigt mobilabonnement, der passer til dit forbrug, skal du selvsagt kende det.

Hent en app, der nemt giver dig et overblik over dit dataforbrug. ’My Data Manager’ fås til både iPhone og Android. Når du har den data, kan du begynde at sammenligne de billigste mobilabonnementer, og eventuelt vælge nyt selskab.

2. Køb en billig studiecomputer
Hvis din computer er slidt og døden nær, er der også penge at hente i at få en studiecomputer, som ikke koster alverden, og måske passer bedre til de mange ture til og fra studiet end din gamle computer.

Hvis du ikke har brug for en stor processor eller det nyeste grafikkort, men mest af alt bruger computeren til at tage noter, så gå efter en studiecomputer med et godt batteri, der holder længe. Du kan spare penge ved at købe computeren op til studiestart, hvor flere virksomheder annoncerer med tilbud.

3. Hold øje med markedet
Hvis du virkelig vil fylde sparegrisen, så er der penge at spare ved at følge markedets udvikling – både hvad angår mobiltelefoni og computere. Der er nemlig en del penge at spare, ved at holde øje med nye studietilbud.

4. Få styr på studierabatterne
Mange butikker tilbyder rabatter for studerende med et gyldigt studiekort. Hvis det handler om at spare penge på din mobiltelefoni, så sæt det på din to-do-liste hver 3. måned at kigge efter et billigt mobilabonnement, der passer til dit behov.

Du kan også være et ’bedst i test’ mobilabonnement, så du selv slipper for at lave det udvidede excel-ark. Disse tests bliver annonceret løbende, og giver et kvalitetsstempel til de mobilpakker, der formår at matche pris og indhold til kunderne. I 2019 vandt Duka i forbrugerrådet Tænk prisen Danmarks bedste mobilabonnement med deres fri tale og 10 GB for 99 kr./md., hvor både data og tale kan bruges i hele EU.

4. Spar på transporten
Medmindre det blæser med stormstyrke, så er der ikke nogen holdbar grund til ikke at skifte buskortet ud med cyklen. Det er billigst – og bedst, så du også får en masse motion.

5. Gå efter tilbuddet på dagligvarer
Der kan gå helt sport i at tjekke e-tilbudsavisen for tilbud. Dine impulskøb og manglende interesse for tilbud kan koste et nyt fjernsyn eller en rejse. Hvad der er sparet, er tjent – siger det gamle mundheld.