Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

5 tips - Sådan minimerer du prisen på din husforsikring

Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen, ansvarlig for husforsikringsindhold hos Mikonomi.dk

Det er nok nærmere undtagelsen end reglen, at studerende bor i eget hus. Er du alligevel en af dem, som bor i eget hus, eller overvejer du at købe et hus, når du har færdiggjort dit studie, giver vi dig her 5 gode råd til, hvordan du kan minimere prisen på din husforsikring.

Vedligehold dit hus

En af de helt store faktorer som afgør prisen på din husforsikring, er den stand som dit hus er i. Når du ønsker at tegne en husforsikring, vil dit forsikringsselskab foretage en risikovurdering af dit hus, hvor de vil vurdere, hvor stor risikoen for skader på dit hus er. Bor du f.eks. i et hus tæt på en sø, er risikoen for oversvømmelse muligvis højere, end hvis du boede midt inde i byen. Sørg derfor for at vedligeholde dit hus, så du kan bekæmpe en eventuel risiko for indtrængning af vand gennem hullede vægge. Er der hul i dit tag, vil dit forsikringsselskab også notere dette, og dermed blot have endnu en god grund til, at sætte en høj pris.

Opnå samlerabat på alle dine forsikringer
Du har muligvis allerede en indboforsikring eller en bilforsikring, og ønsker samtidig, at tegne en husforsikring. Når du skal undersøge mulighederne for at tegne denne husforsikring, bør du tage kontakt til det forsikringsselskab, hvor du i forvejen har tegnet dine andre forsikringer. Mange forsikringsselskaber vil nemlig “belønne” dig for, at du vælger at tegne flere forsikringer hos dem, og dermed tilbyde dig samlerabat. Du har dermed mulighed for, at spare penge på alle dine forsikringer og du vil samtidig have overblikket over alle dine forsikringer hos det samme forsikringsselskab.

Vær varsom med din selvrisiko

Når du har besluttet dig for, hvilket forsikringsselskab du ønsker at tegne din husforsikring hos, vil du få muligheden for selv at angive den selvrisiko, du ønsker at betale i tilfælde af eventuelle skader. Det kan være fristende at angive denne selvrisiko til at være så lav som mulig, da du så ikke vil blive opkrævet et så højt beløb, hvis der opstår skader på dit hus. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du angiver din selvrisiko til at være 0 DKK, vil prisen på din husforsikring være højere. Dette er et ganske simpelt regnestykke, som kan stilles op således:

“Lav selvrisiko = Høj pris på husforsikring” og “Høj selvrisiko = Lav pris på husforsikring”.

Medlem af a-kasse

Hvis du er medlem af en a-kasse, en fagforening eller lignende organisationer, er der mulighed for, at du igennem denne organisation kan få rabat hos et forsikringsselskab. Dette er en mulighed, som mange ikke er klar over, men kan hjælpe dig med, at spare mange penge. Det kan være, at den a-kasse du er medlem af, har rabataftaler med det forsikringsselskab, hvor du i forvejen har tegnet en forsikring.

Sammenlign forsikringer
En femte måde at spare penge på din husforsikring på er, at sammenligne forskellige tilbud på husforsikringer. Nogle foretrækker at undersøge mulighederne hos hver enkelt forsikringsselskab og andre benytter sig af mere moderne metoder. Det er i dag muligt at gøre brug af sammenligningstjenester som f.eks. Mikonomi.dk. Hos Mikonomi.dk kan du nemt og hurtigt udfylde en formular, hvor du beskriver dine forsikringsbehov, hvorefter Mikonomi.dk sørger for, at du får 3 tilbud, som er skræddersyet efter dine behov. Denne service er gratis, og ønsker du ikke at benytte dig af et af de 3 tilbud, er dette også 100% uforpligtende.