5 råd til den bedste (og billigste) sommer

5 råd til den bedste (og billigste) sommer

Sommeren nærmer sig for alvor, og du er i gang med at forberede dig til dine sidste eksaminer, inden du rigtig kan holde fri og nyde sommeren i fulde drag. Det fortjener du, efter et hårdt skoleår og nogle angstprovokerende eksaminer. Men hvordan får du den bedste sommer, som ikke koster en formue? Du er trods alt en fattig studerende på SU, så hver en krone tæller, og der skal helst ikke bruges for mange af dem på sjov og ballede. Men frygt ej, her får du nemlig fem gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din sommer, selvom du er på SU. 

Sommeren er den bedste tid på året, med lange solrige dage og lune sommernætter. Derfor skal du også have mest muligt ud af den. Et SU budget skal ikke være det der stopper dig fra, at få den fedeste sommer. 


 

De fem gyldne og SU venlige råd 


Den første mulighed er, at tage på stranden eller ned i en park. Hvor du bare skal nyde solen og al den fritid du har, inden du skal tilbage på skolebænken. Så pak nogle tæpper, hiv fat i dine venner, find øllene frem og sæt Spotifys seneste sommer playliste på. Så kan du sidde i solen, nyde en is kold øl i selskab med dine bedste venner. Her kan i komme i sommerstemning til tonerne af Despacito, og alle de andre nye sommerhits, der skal være soundtracket til din sommer. Når mørket falder på, er der ingen grund til at tage hjem. 

Den anden mulighed er nemlig, at have en hyggelig aften udenfor med dine venner. Det skal udnyttes, at vi kan være ude så sent. Så få fat på en ny forsyning øl, et par ekstra tæpper og trøjer og fortsæt den hyggelige stemning fra om dagen, med god musik og gode grin. Når i bliver sultne er en engangsgrill den perfekte løsning. Alt i mens pølserne på grillen bliver sprøde, kan i passende planlægge hvornår i skal mødes i parken eller på stranden igen. I har jo sommerferie, så dagen efter er et godt bud. Det er både billigt og hyggeligt, og oven i det vil disse sommerdage og aftener være noget af det du vil kigge tilbage på med savn og længsel, når efterårskulden om nogle måneder igen rammer Danmark.

 

Den tredje mulighed er, at tage til en udendørs koncert. Det kunne være Grønkoncert, hvor koncerten varer en hel dag, og er i hele landet. Her får du mulighed for, at høre alle de mest populærere kunstnere på én gang. Hvis du ikke føler, at du har råd til at tage til Grønkoncert, er der også en del gratiskoncerter rundt omkring i landet, hvor du også kan høre god musik. Det vigtigste er, at du kommer ud og nyder en masse fed musik under åben himmel, og samtidig bliver grebet af den stemning der er, når du tager til sommerkoncerter. Alle er glade og har en fest, alt i mens der bliver skrålet med på alle de kendte og elskede sange, der spilles til koncerterne.

 

Den fjerde mulighed er, at bytte lejlighed med en fra en anden by. Gå på nettet og find en, der er frisk på et lejlighedsbyt i en uges tid. Så kan du holde ferie i Danmark, i en by du måske ikke kender så godt. Så selvom du er i Danmark, føles det stadig som om du er på storbysferie og du har nu muligheden for, at være turist i eget land. De eneste udgifter ved dette, er transporten hen til den by, hvor du nu skal opholde dig den næste uges tid. Udforsk en ny by, og nyd sommeren i andre omgivelser.

 

Selvom vi altid har en forestilling om, at sommeren består af sol, sol og atter sol, bor vi trods alt i Danmark, hvor det også regner en del. Så hvis du sidder indenfor på en regnfuld dag, og ikke kan beslutte dig for hvilken film du skal vælge på Netflix, fordi du allerede har set dem alle sammen mindst én gang.

Den femte mulighed er derfor, at invitere din familie eller dine venner over til en gang brætspil og en dampende kop varm kaffe. Gerne med en jordbærkage til, det er jo trodsalt stadig sommer, selvom det regner. I stedet for at spilde en hel dag hjemme foran fjernsynet, får du i stedet en hyggelig og billig eftermiddag med gode grin, når du banker alle dine gæster i Hint eller Bezzerwizzer. 

 

Spring ud i det

Det eneste du kan gøre nu er at vente på, at sommeren for alvor starter. Så du kan komme i gang med alle de fede og billige ting, du kan lave i din sommerferie. Du har masser tid til at afprøve alle fem muligheder, og herved få den bedste og samtidig billigste sommer. Det eneste du skal huske er, at nyde din sommer. Du får det så sjovt, at før du får set dig om, er sommeren ved at være overstået. Så det eneste der blot er at sige er, spring ud i det og hav en fantastisk sommer.