5 praktiske ideer til at indrette din studiebolig

5 praktiske ideer til at indrette din studiebolig

Hvis du lige er flyttet ind i din første studiebolig, så vil du hurtigt mærke, at der ikke er den samme plads, som da du boede hjemme hos mor og far. Det er langt fra alle studerende, som har råd til en større lejlighed, og derfor må langt de fleste nøjes med færre kvadratmeter i første omgang. Hvis man har mange ting, kan det derfor hurtigt blive svært at få plads til ens ting. Derfor får du her nogle gode tips til, hvordan du kan indrette din studiebolig, så den både er hyggelig, og pladsen bliver benyttet mest muligt.

 1. Få køkkenredskaber op på væggene, hvis muligt
  Du vil blive overrasket over, hvor meget skabsplads det vil give at hænge dine køkkenredskaber op. Det kan gøres ved eksempelvis at fasgøre robuste pinde i dine hylders beslag, eller montere en stang med kroge. Her vil dine køkkenredskaber, pander, grydelapper m.m. kunne hænge. Ikke nok med, at det er praktisk, så kan det faktisk også pryde en væg, der ellers ville se mere eller mindre nøgen ud.
 2. Gør-det-selv
  Et godt sted at finde opbevaringsplads er højt oppe på væggen. Tænker du en smule innovativt, så er der flere muligheder. Her kan hænge alt fra hylder til gamle trækasser. De skal selvfølgelig hænge over hovedhøjde, så de der eventuelt sidder under i en seng, ved et bord, eller på en sofa, ikke generes. Selv en gammel ølkasse, kan give dit hjem et personligt præg. Hvis du er utilfreds med farverne, men godt kan lide formerne, kan du altid male dit valg i en anden farver, så det passer til den indretningsstil, du har valgt. Du får her opbevaringsplads på en billig og attraktiv måde.

  3. Dyk ned i dine møbler
  Det er særdeles populært med opbevaring under alt fra bænk, til seng og sofa. Der er derfor masser af møbelforretninger, som har møbler med direkte mulighed for opbevaring gennem sædeløft. Her vil du kunne lægge alt fra sengetøj til de ting, som du ikke bruger så ofte. På den måde skal du nemlig kun dykke ned efter det engang imellem. Alt er gemt væk, men let at få fat i igen.

  4. Fold ud
  Vi har alle brug for borde, hvor vi kan sidde og skrive, for ikke at tale om spise. Hvis du ikke har så mange kvadratmeter at gøre godt med, så kunne det være, at du skulle tænke i borde, der kan foldes ud og sammen. Et smut i et billigt sted som fx IKEA kan lynhurtigt fikse dette for dig.

  5. Sov højt
  Hvis du ikke føler nogen skræk ved at sove højt, så kan din seng løftes op på en platform med skuffer, som kan bruges til opbevaring. Der skal dog tages højde for loftshøjden, da denne er en afgørende faktor for, hvor højt sengen kan løftes uden, at du får en klaustrofobisk følelse ved at ligge der. Denne designstil er ikke for alle, men den er genial til dem, som virkelig ønsker at få det maksimale ud af et lille rum.

  Et sidste godt råd til at få et hyggeligt hjem er, at lade naturens grønne planter pryde dit hjem. Har du ubenyttede kedelige hjørner, så kunne du altid overveje at stille eller hænge en plante i hjørnet. Grønne planter gør underværker, og skruer op for den gode stemning.