5 gode råd til at undgå tandlægeskræk

5 gode råd til at undgå tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, og undgår du derfor de vigtige besøg hos tandlægen? Rigtig mange dropper de regelmæssige tjek hos deres tandlæge, fordi de føler angst ved at sætte sig i tandlægestolen.

Der kan være flere forskellige årsager til, at folk lider af tandlægeangst, men fælles for alle er dog, at det kan have store konsekvenser at forsømme besøgene hos tandlægen. Derfor kan du her læse nogle gode råd om, hvordan du begrænser din skræk for tandlæger.

1. Vælg den rette tandlæge

Først og fremmest er det vigtigt, at du har tillid til din tandlæge. Derfor bør du gå til en tandlæge med et personale, som er uddannet til at tackle angst for tandlæger og som samtidig har god erfaring med at behandle tandlægeangst. Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 afsætter de tid til en uforpligtende snak om din angst, så du kan mærke efter, hvornår du er klar til at få en behandling. På den måde er du sikker på, at der bliver taget hensyn til dine behov, så dit besøg hos tandlægen bliver så behageligt som overhovedet muligt.

2. Fortæl din tandlæge, hvad der gør dig utryg

Sørg for at fortælle din tandlæge, at du lider af tandlægeskræk og forklar præcist, hvad det er, der gør dig bange. Du kan med fordel bestille en tid til blot at snakke med tandlægen, så du har god tid til at sætte din tandlæge ind i, hvad du har angst for, og kan opbygge tillid til din tandlæge. Er du bange for smerte, udtrækning af tænder, lyden af boret eller lignende, er det vigtigt, at tandlægen ved det og derved kan sikre dig en behandling med fokus på, at du skal føle dig godt tilpas, selvom du er angst for netop den behandling, du skal have udført.

3. Stil krav til din tandlæge

Mange lider af tandlægeskræk, fordi de er nervøse for, hvad der kommer til at ske hos tandlægen. Det kan du undgå ved at blive grundigt informeret af din tandlæge, inden behandlingen startes. På den måde ved du, hvad der skal ske, og du behøver derfor ikke at være bange for uventede og ubehagelige oplevelser.

4. Øv dig i at opbygge en afslappet følelse

Angst forårsager ofte reaktioner som spændte muskler, hjertebanken og andre ubehagelige symptomer. Derfor er det en god idé at prøve at arbejde med sine tanker og derved kunne komme frem til en mere afslappet følelse. Inden dit tandlægebesøg kan du prøve at lave nogle afspændingsøvelser, der kan give dig lidt mere ro i kroppen. Det kan du samtidig kombinere med nogle vejrtrækningsøvelser, så du har en afslappet følelse i din krop, inden du tager af sted.

5. Lyt til afslappende musik

Er det særligt lydende ved tandlægen, som gør dig nervøs og utilpas, så er det også en god idé at have noget musik med, som du kan lytte til under behandlingen. På den måde har du noget andet at fokusere på, og det kan hjælpe dig til at få en bedre oplevelse hos din tandlæge. Sørg for, at musikken du lytter til, er noget, der får dig til at slappe af og virker afstressende.

Prøv de forskellige råd af og se, hvad der virker bedst for dig. For de fleste er det vigtigste skridt på vejen mod at komme af med sin tandlægeskræk at fortælle sin tandlæge om problemet, så tandlægen kan tage de helt rigtige hensyn til dig.

Undgå høje regninger med studierabat

Udover skræk for tandlægen undgår mange unge at gå til tandlæge på grund af priserne. Som studerende på SU ønsker man at spare, hvor man kan, og rigtig mange unge vælger at lade det gå udover deres tandlægebesøg. I sidste ende kan det dog blive endnu dyrere helt at droppe besøgende hos tandlægen. Derfor har mange tandlæger gjort det mere attraktivt at gå til tandlæge ved at tilbyde studierabat.

Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 på Vesterbro i København får du 15% i studierabat på tandlægeregningen. Skulle uheldet være ude, og det bliver nødvendigt med en rodbehandling, operation, fjernelse af tænder eller lignende, får du, som studerende, en hjælpende hånd, der gør det lettere at overskue din tandlægeregning.

Den bedste og billigste behandling er dog den forebyggende. Derfor anbefaler de fleste tandlæger, at du går til kontrol en eller to gange om året, så du lettere kan holde dine tænder sunde.