4 tips til studerende

4 tips til studerende

Du er på dit sidste halvår af dit studieår, og der er endelig lys for enden af tunnelen. Men det er også nu det er vigtigt at du klemmer balderne sammen, for det er din sidste chance for at imponere lærer og censor. Men der er nogle ting du kan gøre, for at det sidste halvår bliver mere overskueligt for dig.

 

Sæt mål og planlæg

Nogle gange kan det være svært at overskue hvordan ens tid skal prioriteres, og hvilke af alle de ting der fylder noget der er vigtigst. Derfor er det en rigtig god ide at gøre op med sig selv, hvad der kan gøre en tilfreds når det kommer til dit studie. På den måde har du noget at stræbe efter, og du vil kunne lægge den indsats i dit studie som du er tilfreds med. Fordi måske er der for dig også nogle andre ting, der har stor betydning og som også skal prioriteres i din hverdag. Så hvis du sætter dig et mål, og lægger en plan for hvordan du skal administrere din tid kan du få tid til alle de ting du gerne vil og som betyder noget for dig. Det kan f.eks. være at du gerne både vil have tid til både, venner, familie, din fritidsinteresse, et studiejob, og skal nå et bestemt gennemsnit for at komme ind på dit drømmestudie. Så kan det være en god ide at lave en plan over, hvordan man skal nå alle tingene og hvornår man skal prioritere sin skole og lektier.

 

Vær aktiv

Når man sidder ned hele dagen på studiet, kan det være svært at holde koncentrationen. Når man så kommer direkte hjem fra skole, og skal forsætte sin læsning kan det være en god ide at være aktiv ind i mellem. På den måde får du brændt noget energi af, og du vil opleve mere overskud i hverdagen efter du har fået brugt din krop. Hvis du har svært ved at holde motivationen oppe til en mere aktiv hverdag, kan det hjælpe at læse mere om træning og hvad det gør, samt have gode produkter til efter træningen. Dette vil du kunne gøre på hjemmesiden Only Approved, som kan hjælpe dig til at holde motivationen oppe til en mere aktiv hverdag. Du vil også kunne læse om, hvordan du kommer bedst i gang og får mest muligt ud af træningen. Du kan også selv gå ud og finde en træningsform som passer til dig, og din tidsplan. Her kan du prøve noget nyt som du ikke tidligere har som f.eks. Zumba, Bikefit i København, eller prøve at klatre. Det er vigtigt at du synes det er sjovt, og at det kan passes ind i din kalender.

 

Få et relevant studiejob

Nogen lærer rigtig meget ved at læse en bog, andre lærer ved at komme til forelæsning på skolen. Men de fleste af os lærer mest ved at sidde med tingene i praksis. Derfor er det en rigtig god ide at, man tidligt i sit studieforløb går ind og undersøger hvilke studiejobs der kan være relevante for dig og din uddannelse. Et studiejob giver dig ikke kun erfaring indenfor det emne du læser, men også et netværk som kan hjælpe dig når du senere hen skal ud og have et fast job når din uddannelse er endt. Og i dag er erhvervserfaring noget af det, som vægter højt når firmaerne skal ud og ansætte nye medarbejdere. På den måde er du sikker på at hvis du på et tidspunkt i dit studie skal til eksamen i f.eks. Dynamics 365, vil du igennem dit studiejob have så meget erfaring at det skåner dig for at skulle bruge ekstra timer på at læse op til denne eksamen. Altså et studiejob kan hjælpe dig til at på en naturlig måde at, få læring omkring de produkter som du senere risikerer at skulle til eksamen i.

Slå 2 fluer med 1 smæk

Nogle gange kan det være svært at få tid til både studie, job, og det sociale liv. Derfor kan det være en god ide at forene nogle af disse ting. Hvis du f.eks. laver en studiegruppe med dine venner eller veninder, kan i sidde og få læst jeres lektier samtidig med at i hygger og får set hinanden. I kan f.eks. aftale at mødes en gang om ugen, på den måde er du fastlagt til at du denne dag sætter dig ned og bruger tid på din skole. Men det kan virke mere overskueligt, fordi du 1. gør det med folk du godt kan lide at bruge tid på 2. ved du kan få hjælp hvis der er noget du ikke kan finde ud af.