4 ting du skal huske mens du studerer

Ungdomslivet suser derudad som en veltunet formel 1 racer. Du har fart på. Du skal nå det hele. De gode karakter, venner/veninder og det relevante studiearbejde. Alt sammen ting der med er med til at gøre dit ungdomsliv utrolig travlt og til tider hektisk. Selvom der er fart på ungdomslivet så glemmer du sikkert nogle essentielle ting som er vigtige at huske, når du er ung. Læs med og der kommer 4 ting du skal huske i dit travle ungdomsliv.


Koble af

Det første du skal gøre er at koble af. Du skal simpelthen nyde ungdomslivet, med alt det indebærer. Det er et vigtigt værktøj i bestræbelserne på stadig at være et helt menneske – og det er essentielt at lære desto ældre du bliver. Så er det vigtigt at du kan finde ud af at tage stikket ud, stoppe op og nyde tilværelsen uden at tænke over hverdagens trivialiteter og gøremål.

Der er masser af ting du kan gøre for at koble af. Mange bruger fritidsaktiviteter som fodbold eller håndbold som deres pusterum, andre tager en lørdag på sofaen eller på cafeen sammen med vennerne og nogle slukker telefonen, griber en bog og slapper på den måde af. Mulighederne er mange. Det eneste du skal gøre er at finde den ting der gør, at du kan koble fuldstændig af, så du ikke brænder sammen.


Få nye oplevelser – tag ud rejs

Det andet du skal gøre er at tage ud på rejser. Som ung har du ikke kun energien og lysten, men også tiden til at tage ud og rejse. Desto ældre du bliver, desto mindre tid får du til at tage ud på de store rejser. Derfor er det en god idé at gøre det, mens du kan. Desuden er rejser også med til at udvikle dig som menneske. Ved at for eksempel tage til Asien får du oplevelser og et indblik i steder og kulturer, som er med til at udvide din horisont og perspektiver. Du vil med andre ord lære utrolig meget om dig selv og andre mennesker, når du er ude og rejse.  

Det giver dig desuden en global tankegang, hvilket er vigtig for din fremtidige karriere. Her det vigtigt at du kan sætte dig udover Danmarks grænser og tænke globalt – det hjælper rejser på.  


Pas på din krop

Det tredje du skal gøre er at huske at passe på din krop. Det er vigtigt du passer godt på dig selv, at du spiser rigtig og får dyrket motion. Der findes masser af online sundhedstjenester hvor du kan få viden omkring din krop og sundhed, hvor du kan få information om alt lige fra om du skal have en personlig træner og gode råd til at holde dig sund.

En del af kroppen vi hurtigt glemmer at pleje er tænderne. Selvom du børster tænder hverdag så er det vigtigt at have en regelmæssig tid hos en tandlæge, så du er sikker på dine tænder er sunde og raske. Om det er tandlægerne på Vesterbro eller din gamle tandlæge i provinsen er ligegyldigt. Bare du har en tandlæge tid et par gange om året, så du undgår tandpine.


Husk familien

Den fjerde ting du skal huske er familien. Selvom det kan virke kedeligt, så er det obligatoriske opkald til mor til en god ting at huske på. Det giver dine forældre en fornemmelse for tryghed. Og det samme gælder familiemiddagen. Selvom de til tider er lidt kedelige, så er relationerne vigtige. For når din kusine skal giftes, så bliver det da fedt hvis du ikke kun bliver inviteret med, men er med til at arrangere brylluppet. Hjælpe med bryllupskage, kjolen og sørge for at holde liv i bryllupstraditionerne til festen.