3 tips til at få råd til det kommende semesters studiebøger

Februar nærmer sig. Det vil sige, at der snart starter et nyt semester for de mange studerende på de forskellige uddannelser. Det ved de fleste studerende godt betyder, at de snart skal til at købe nye studiebøger. Det kan være en rigtig hård omgang økonomisk, hvis man lever på en SU, der både skal kunne betale for en husleje, mad og sjov. I det tilfælde kan det være svært at se, hvordan der skal være plads til studiebøger, hvis livet ikke skal blive alt for surt. Så hvordan får du bedst muligt råd til de mange nye studiebøger, du er nødt til at have for at kunne følge med i pensum?

 

Find det billige alternativ

Der er flere måder, hvorpå du kan finde nogle billige alternativer i stedet for at købe bøgerne fra helt ny stand fra en boghandler. Her er listet tre muligheder:

  • Køb brugte bøger
  • Køb bogen som e-bog
  • Find bogen på biblioteket

Det er en kendt mulighed, at du kan købe bøgerne brugt. Det kan dog være en smule svært at finde nogle gode hjemmesider, der indeholder de fleste bøger, som du skal bruge. Derfor kan det være en god ide, hvis du gør brug af Facebook i denne situation. Her er der mange grupper, hvor salg af bøger er hovedformålet. Du kan ligeledes finde grupper, der kun er for dem, der går på samme uddannelse som dig. Disse mennesker vil ofte kunne sælge lige præcis de bøger, du mangler. Til en rigtig god pris.

Der er mange, der ikke er så glade for at skulle læse deres bøger på computeren. Men hvis du ikke har så mange penge at gøre godt med, så kan det være et meget billigere alternativ end at købe bogen i bogformat i helt ny stand. Så måske kunne det være den lidt dårligere læseoplevelse værd.

Det kan være krævende, men du kan eksempelvis prøve at finde studiebogen på biblioteket. Så skal du bare sørge for at låne den i god tid, så du har den, når du har brug for den. Ellers kan du også gøre det til et mål, at du får læst foran, så du først får brug for igen lang tid efter.

 

Sælg egne bøger

Hvis du gerne vil have lidt ekstra penge at købe studiebøger for, så kan du begynde at overveje, om du ikke burde sælge nogle af dine gamle studiebøger. Du har ikke længere selv brug for dem, og de fylder bare på din reol. Du kan ligeledes komme til at hjælpe en anden studerende i nød. På den måde kan du hvert semester komme til at tjene lidt ekstra bogkøbet. Det kan være en god cirkel at komme ind i økonomisk, så det er værd at overveje.

Du skal sørge for at finde en god balance i den pris, du vil sælge dine bøger for. Det er lidt ærgerligt, hvis du får dem solgt til for lidt penge. Det vil du med tiden blive lidt ked af. Det er også en skidt ide, hvis du sætter prisen for højt, for så er der ikke nogen, der køber dine bøger.

Det kan selvfølgelig være lidt uheldigt, hvis du senere finder ud af, at du skulle have brugt bogen selv. Du skal derfor være helt sikker på, at du ikke kommer til at få behov for den senere hen. Det kan eksempelvis være, hvis du slet ikke skal have faget igen. Så er der ikke så stor chance for, at du skal bruge den igen.

 

Find et studiejob

Det kan være en rigtig god ide, hvis du vælger at få et studiejob. Det behøver bestemt ikke at være et særlig krævende et, og det går helt sikkert også, hvis det ikke er et så studierelevant. Du skal huske på, at det uanset hvad skaber dig noget netværk. Og i sidste ende giver det dig penge til at kunne købe dine studiebøger, som du skal bruge for at kunne blive kvalificeret til jobs senere hen.

Der er mange muligheder for et godt studiejob, uanset hvor du bor henne i landet. Der vil altid være nogle stillinger til deltidsansatte rundt omkring, som du kan tage. Det kan selvfølgelig godt tænkes, at du har rigtig travlt med dine studier og derfor ikke har tid til det helt store. Men du kan blive nødt til at tage et par timer, hvis du gerne vil have råd til både studiebøger, mad, husleje og sjov. Så i sidste ende vil du blive glad for at tage studiejobbet, da det kan give dg noget mere frihed på andre punkter.