3 tips til at få den bedste studiestart

3 tips til at få den bedste studiestart

Er du én af de mange tusindende nye studerende, der begynder på en ny uddannelse her til februar? Så sidder du muligvis med en masse spænding samt tvivl i maven lige nu. For selvfølgelig vil du gerne have den bedste mulige start på dit nye studie. Men hvordan får du lige det? Vi har her forsøgt at give et svar på dette.

Køb bøgerne hurtigt

Hvis du begynder her i begyndelsen af februar, så har du stadig nogle dage til at anskaffe dig alle de bøger, som du har brug for. Mange begår den fejl først at købe dem efter studiestart, men så er du altså bagud med læsningen fra dag ét.

Undgå dette og køb dem i god tid. Hvis du skal have mange nye bøger, kan det være ret dyrt. Har du brug for at optage et lille lån, så kan du læse mere om kassekredit hos Lendon her.

En anden mulighed er at købe bøgerne brugt, så du kan spare penge på dette område. Det kan nemlig være ret dyrt at skulle købe så mange bøger hvert semester, og online kan du ofte nemt finde bøgerne brugt.

 

Ny computer

Når du skal til at studere, så skal du formentlig have din laptop med hver dag. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en PC, der ikke er så stor og dermed nem at transportere frem og tilbage.

Så hvis du lige nu sidder på en 17 tommers tung kleppert, så er det måske på tide for dig at udskifte denne model til en lidt mindre. Du vil i hvert fald hurtigt blive træt af at skulle bære på en for tung PC.

Desuden er det også lækkert at have en ny PC, der ofte kører lidt hurtigere end de helt gamle modeller. På denne måde sikrer du dig, at du ikke falder bagud i undervisningen på grund af tekniske problemer.

 

Deltag til alle introarrangementer

En stor del af studielivet er alle de nye venner, som du vil få. Derfor er muligvis det vigtigste råd at deltage til alle disse sociale arrangementer, da det er her, at venskaber bliver skabt.

Hvis du går glip af introdagene, så kan du hurtigt føle dig bagud – ikke på det faglige – men på det sociale. Og det betyder altså meget, da du skal gå sammen med dine klassekammerater i flere år frem.

Desuden gør venskaber også studielivet og al det faglige nemmere at håndtere, da du ikke føler dig alene med det hele. Derfor bør du naturligvis være meget aktiv i disse dage, der kan være starten på livslange venskaber. 

Vi ønsker alle en dejlig studiestart.