3 ting som studerende ofte glemmer

Studieåret er i fuldgang, og for mange nye universitetsstuderende nærmer først semester sig sin afslutning. De første eksamener banker på døren, og det er tid til at spænde hjelmen og komme ind i kampen.

Hvert eneste år starter tusinder af nye studerende på deres drømmestudie på landets universiteter. Dette betyder også at mange flytter hjemmefra, og for første gang skal ud og bo for sig selv. Selvom man gør sit bedste for at forberede sig, ender det alligevel altid med, at man mangler noget, når man får pakket ud og skal i gang med sit nye liv.

Her er 3 ting som nye studerende ofte glemmer, når de flytter hjemmefra.

Køkkengrej

Man har sikker fået samlet det mest basale ting sammen. Gryder, potter og pander. Service, bestik og glas. Men alligevel sniger der sig ting ind, som man lige pludselig står og mangler. Det er altid på det mest upraktiske tidspunkt, at man lige pludselig får brug for en proptrækker, fordi man skal have en flaske vin med sin roommate. Eller måske opdager man pludselig at man ikke har nogen ostehøvl.

Man kan gøre utroligt meget for sig selv, ved at lave en liste over alle de mulige ting, som man kan få brug for når man skal ud og bo alene. Ellers står man en dag og skal have åbnet en dåse tun, blot for at opdage at man ikke ejer en dåseåbner. Øv da.

Ting til studiet

Selvom man har fået boglisten og har brugt sine surt optjente penge på næste semesters bøger, så er der altid et eller andet, som man har overset. Det sker ofte, at et studie kræver noget, som man overhovedet ikke havde skænket en tanke.

F.eks. sker det overraskende tit, at nye studerende på psykologiuddannelsen glemmer alt om matematisk fag, og så står de pludselig uden noget så basalt som en lommeregner. Det er et vigtigt redskab, som generelt vil komme studerende til gode på de fleste uddannelser. Find regnemaskiner her og vær rustet til alt.

Måske mangler man en licens til Microsoft Word, hvilket pludselig gør det enormt svært at skrive sine opgaver til universitetet. Det kan skaffes relativt nemt, men det er bare en ting, som man ofte hører, at folk glemmer.

Boligstøtte

For en gangs skyld noget der ikke koster penge. Eller i hvert fald ikke direkte. Men mange nye studerende, som lige er fløjet fra reden, glemmer ofte at få søgt om boligstøtte. Det er nemt 500 kr. som man går glip af der. Som studerende vi de oftest falde på et tørt sted, så sørg for at få søgt det i god tid.

Der er naturligvis lige et par ting som du skal have styr på, men oftest kan svarene findes på MinSU og i din lejekontrakt. Selv hvis du ikke desperat skulle stå og mangle de 500 kr. så kan de da i det mindste spares op, eller sponsorere en ekstra tur i byen.