3 steder du kan spare penge som studerende

3 steder du kan spare penge som studerende

De fleste af os har nok glemt hvor surt livet egentlig var på SU, men dem der slider mange timer i klasseværelserne, for derefter måske at slide flere timer i et studiejob, for så til sidst at slide endnu flere timer med lektierne, de har helt sikkert ikke glemt det. Derfor kommer her 3 tips til hvordan man får pengene til at række lidt længere.

 

A-kassen er sure penge

Som studerende er det ikke nemt at afsætte penge til en a-kasse i sit SU-budget, så det giver mening af spørge sig selv om det egentlig er nødvendigt. Heldigvis er der flere a-kasser der har forståelse for, at det ikke er nemt at leve på SU, og netop dem der har forståelsen, har fordelagtige priser, og nogen er endda helt gratis i mens man studere.

Der er faktisk slet ikke så lidt af de flinke a-kasser, du kan se oversigten over a-kasserne på det danske marked på a-kasseguide.dk

 

Hul i bukserne, hvad nu?

Det gør ondt når der kommer hul i de nye jeans til 600kroner, ikke kun fordi du har slået dig, men også fordi du ved der igen skal penge op af lommen til et par nye jeans. Men der faktisk råd at hente, her os studenterguiden.dk har vi fx en god og udbygget liste med muligheder for studierabatter.

Er du ikke tilfreds med rabatterne alene så må du i gang med at gennemsøge nettet for et par lignende bukser, hvilket heller ikke er nogen dumt ide. Det er nemlig ofte meget billigere at handle på nettet, end i de fysiske butikker.

Så tænker du sikkert ”Ja, Ja, men så skal jeg jo betale for fragten”, og det er da også rigtigt – nogen steder i hvert fald. Flere og flere butikker har gjort det til service at sende kundernes ordre uden omkostninger for kunden. Fx som hos dressyou.dk, der tilmed også lægger en retur kuvert i pakken.

 

Licensen er et must, eller er den?

Licens er dyrt, og desværre er det ikke længere et krav, at man har et TV for at skulle betale den kedelige medielicens. Har man blot adgang til internettet via en mobiltelefon eller lignende, ja så skal man betale medielicensen.

Der er heldigvis råd til den travle studerende, for man behøver nødvendigvis ikke betale licens. Der er et par smuthuller du kan bruge. Det først smuthul, er vel egentlig ikke et smuthul, men det handler om, at man ikke skal betale licens, hvis bor hos sine forældre. Mulighederne herfra vil jeg så selv lade dig spekulere over.

Det næste råd man kan er at sløjfe TV’et, for den travle studerende har alligevel ikke tid til at se det. Nu tænker du nok, at man jo alligevel skal betale hvis man har en telefon med adgang til nettet, og det er også rigtigt at ejeren af telefonen skal betale, men da dine forældre allerede betaler licens har de ikke noget, at tabe ved at du rykke ejerskabet af din telefon over til dem.

Licens indkræverne har nu alligevel lidt svært ved, at undersøge om din telefon kan gå på internettet, og du derfor bliver licensberettiget.