3 simple tips til at undgå stress under studiet

3 simple tips til at undgå stress under studiet

Selvom mange når de bliver ældre tænker tilbage på studietiden som en dejlig periode uden for mange forpligtelser og ansvar, så kan det for rigtig mange en rigtig stressende periode, når man er i den.

Der er både opgaver der skal afleveres, eksaminer der skal bestås og en social omgangskreds, man ikke må forsømme.

Flere studerende døjer derfor med stress eller symptomer herpå, og for nogle bliver det så galt, at de er nødt til at droppe ud.

Inden det går så galt, er der dog en række ting man selv kan gøre, for at stresse af og komme igennem studiet uden et mavesår.

I denne artikel får du således 3 simple tips til, hvordan du kan undgå stress på studiet.

 

1. Stress af med en hobby

En af de bedste måder at undgå stres er ved at glemme alt om det der stresser en og komme lidt væk fra det hele.

At glemme alt om tid og sted og i stedet fordybe sig gøres bedst med en god hobby, som netop kræver fordybelse.

Det kunne f.eks. være at hækle en større projekt, begynde at male, lære at tegne portrætter eller måske bliver en haj til fotografering med spejlreflekskamera, så man kan tage en afstressende tur i skoven og kun fokusere på at tage lækre billeder.

Et tip er således at få dig sådan en hobby og brug den til at fordybe dig og glemme tiden. Du kan f.eks. klikke dig ind på WeTeach.dk og tage nogle af deres mange hobby og kreative kurser for at komme i gang. F.eks. kan du se en fotokursus for begyndere, hvis det er fotografi, du har lyst til at kaste dig ud i.

2. Praktiser meditation eller mindfulness

Det lyder måske lidt for hokus pokus til dig, men faktisk er der rigtig mange der finder hjælp i mindfulness og meditation.

Selvom du måske føler dig mærkelig, når du sidder og fokuserer på dit åndedræt med øjnene lukket, så giver det dig faktisk, med nok øvelse, de værktøjer der skal til, for at du i andre stressende situationer kan holde hoved koldt og fokusere på målet.

Dette er specielt anvendeligt under studiet, og det behøver ikke koste noget at komme i gang. F.eks. findes der masser af gratis app´s, videoguides og artikler, som kan hjælpe dig i gang med f.eks. mindfulness.

 

3. Tag på weekendophold derhjemme

For de fleste er hjemmets trygge rammer noget der får en til at slappe af. Så hvorfor ikke ringe til dine forældre og sige, at du lige at brug for et break, og om de ikke kunne tænke sig at tage sig lidt af dig i den kommende weekend.

Det vil de med sikkerhed rigtig gerne, så tag afsted, efterlad mobiltelefon og computer derhjemme, tag vasketøjet med, og få så gået nogle gode lange ture og sovet en masse timer hjemme hos ”de gamle” i weekenden. Når du møder ind på studiet mandag morgen, vil du helt sikkert være klar til endnu en travl uge, men med mere ro i sindet!