3 kosttilskud alle studerende bør tage

3 kosttilskud alle studerende bør tage

I filmen Limitless tager Bradley Coopers karakter en pille og lige pludseligt er han i stand til at gøre nærmest alt. Nu arbejder hans hjerne nemlig 100 % i stedet for kun 10 %.

NZT48, som filmens pille hedder, eksisterer desværre ikke i virkeligheden.

Men med lovlige og sikre kosttilskud er det muligt at opnå en virkning, der på nogle fronter minder en smule om.

Bliv guidet på vej til 3 af de kosttilskud du som minimum bør kende til som studerende her:

Kreatin

Første på listen – og måske også den vigtigste, for den bør alle ubetinget tage – er kreatin.

Kreatin findes naturligt i kød, men du skal spise en god del oksekød – mange kilo om dagen – for at komme op i en dosis kreatin lig den, du kan få med en teskefuld. Kreatin er billigt til en pris på omkring 200 kroner for et kilo og du skal kun bruge et par gram om dagen.

Mest af alt er kreatin kendt inden for styrketræning. Her øger kreatinen nemlig optaget af ATP (energi) i musklerne. Derfor går der mindre tid mellem dine set og du kan, populært sagt, løfte tungere.

Men hvad få ved er, at kreatin har en lignende effekt kognitivt. Kreatin hjælper os med at holde koncentrationen i længere tid og løse vores opgaver bedre.

Du tager ikke et par gram kreatin for så at blive blæst tilbage i stolen. Det er ikke noget, du mærker noget til i løbet af dagen. Men der er solid videnskabelig evidens for at 2 gram kreatin om dagen øger dine kognitive egenskaber.

Ufatteligt billigt, bevist og lovligt. Hvordan kan du være andet end glad for kreatin?

Læs mere om kreatin på Candidlab.com/da.

L-Theanin

L-theanin er et af de virksomme stoffer i grøn the og den reelle årsag til, dine forældre fortæller dig, at grøn the er sundt. Det er rigtigt nok. Men det skyldes især L-theanin, du også kan få isoleret som kosttilskud, i nootropics eller som den af en ”vitaminpille”.

L-Theanin er kendt for 2 ting, studerende bliver glade for – det kan øge energiniveauet samtidigt med, at det kan være med til at mindske stress. Har du svært ved at overkomme dine opgaver fordi der er mange og fordi du er tæt på eksamen kan en kop grøn the altså være med til at hjælpe her.

Det er nemmere at tage en pille om morgenen med L-theanin end at skulle drikke grøn the – og du overdoserer ikke på grøn the.

Du kan købe dine kosttilskud hos Helsebixen.dk.

Adrafinil

Sidste stof på vores liste her er også det mest ”hardcore”.

Adrafinil som stof er lovligt i England og du kan som dansk privatperson derfor lovligt bestille det online fra England og få det sendt til Danmark. Det er dog ikke muligt at købe det i Danmark.

Som stof omdannes adrafinil i kroppen til dens noget mere kendte fætter modafinil. I Danmark og mange andre lande anvendes modafinil til at behandle narkolepsi (hvor du falder i søvn øjeblikkeligt og uden varsel). Det er et såkaldt ”wakefullness drug”. Det holder dig altså vågen og det er også kendt for at øge motivation og lyst til at gennemføre en given opgave.

Det er nyttigt for studerende – du får lyst til at læse og har nemmere ved at huske hvad du læste, når du senere skal bruge det.

Læs op på adrafinil inden du bruger det og bestil direkte fra England.

I første omgang, så bestil kreatin og L-theanin hjem – det er nemt, billigt og lige hvad du har brug for som studerende, der har brug for fokus og for at huske, hvad du læser.