3 gode råd til dig der skal købe studiebolig

3 gode råd til dig der skal købe studiebolig

De færreste studerende ved, hvad de skal kigge efter når de på jagt efter en studiebolig. I øjeblikket er det kamp om kvadratmeterne, og det er derfor en god ide at vide præcis hvad du leder efter.

Vær opmærksom på prisen
Som studerende har man ikke råd til at blive fanget i en dårlig aftale med banken, og der er derfor vigtigt at du som studerende sætter dig ordentlig ind i, hvor meget du ender med at skylde banken. Du kan desuden overveje om det ikke ville være en god løsning at lade en god ven eller veninde flytte ind hos dig. Det er altid lidt hyggeligere at bo sammen med nogen, end at bo helt alene og det bliver desuden en del lettere at overskue rent økonomisk.

Det kan være dyrt at købe billigt
Det lyder måske en lille smule mærkeligt, men den er faktisk god nok. Du skal være opmærksom på at kvaliteten er i orden, når du kigger husets tilstandsrapport igennem. Et af de dyreste steder det kan gå galt og oftest går galt er grundet vandskade, gå derefter et ståltag af ordentlig kvalitet, når du kigger efter nyt tag. Det dyreste sted at renovere er badeværelses, du skal derfor også være opmærksom på, badeværelset er som du gerne vil have det.

Sørg for at få tilbuddene med det samme
 
Det gælder om at være skrevet op på diverse boligsider, således at du sikker at blive gjort opmærksom på et boligtilbud. Det fleste ejer og andelsboliger bliver solgt samme dag som de bliver sat til salg, hvorfor man skal være utrolig opmærksom på disse sider. Hvis man søger ungdomsbolig skal man sørger for at være skrevet op i god tid, da det desværre ofte tager mere end to år at få et bolig tilbud.