3 billige storbyer til din fodboldtur

3 billige storbyer til din fodboldtur

Som studerende kan det være svært altid at få råd til, at rejse rundt i verden. Også hvis man vil på fodboldtur, hvor man ud over transport og overnatning, skal bruge penge på dyre fodboldbilletter. I samarbejde med billige-fodboldrejser.dk  får du her en guide til tre billige storbyer, hvor du samtidig kan få en stor fodboldoplevelse.1. Berlin
Berlin er i forvejen en af danskernes favorit storbyer, både når det gælder en forlænget weekend med kæresten eller vild bytur med vennerne. Som det nok er gået op for de fleste, der har været i Berlin, så er det billigt. Rigtig billigt. At komme til Berlin og retur, kan gøres for et sted mellem 500-1000 kr., hvis man er i god tid med at bestille fly. Alternativ er der også flere busruter og tog direkte dertil. At overnatte og gå ud i Berlin er også meget billigt sammenlignet med både Danmark og andre storbyer i Europa.

Alt dette ved de fleste danskere allerede godt, men det er måske ikke gået op for så mange at Berlin også har live fodbold at byde på. Den største klub Hertha Berlin spiller på Olympiastadion med et gennemsnit på ikke mindre end 50.000 tilskuere pr. kamp, hvilket er det 13. højeste tilskuergennemsnit i Europa. Billetpriserne starter fra blot 15€.

Ud over Hertha Berlin, huser byen også to mindre klubber nemlig Dynamo Berlin og Union Berlin, begge spiller i lavere rækker, men tiltrækker mange tilskuere og er en oplevelse værd.

2. Hamburg
Hamburg (eller Hamborg på dansk) er endnu en populær storby tæt på Danmark. Mange kender måske allerede den berømte Reeperbahn fra byture eller polterabender. Hamborg er en perfekt by både til en weekend med familien eller med vennerne. Og så er det billigt at bo og spise i byen. Især kvarterne St. Pauli og Schanze (Nørrebro-agtige områder), er både livlige og billige.

 

De to store og kendte klubber i Hamborg er Hamburger SV og kult-klubben FC St. Pauli. Hamburger SV spiller hjemme på den moderne Imtech Arena i det nordlige Hamborg med et imponerende tilskuergennemsnit på hele 53.000 (det 8. højeste i Europa). FC St Pauli med piratflaget som logo, er kendt i hele verden, som en klub der tiltrækker politisk venstreorienterede fans og hvor de politiske symboler ofte ses på Millerntor-stadion. Klubben rykker ofte op og ned mellem de forskellige ligaer og succesen på fodboldbanen er ofte til at overse. Ikke desto spiller klubben stort set altid for et udsolgt stadion (29.000 tilskuere).

Billetprisen til HSV-kampe starter fra 14€ og til St. Pauli-kampe fra 12€, ekstremt billigt i forhold til oplevelsen.

3. Stockholm
Stockholm i vores naboland Sverige, er for mange måske ikke det oplagte mål for en fodboldtur. Mange foretrækker at tage sydpå eller til England. Men Stockholm byder faktisk på storslåede fodboldoplevelser. På banen er det måske ikke ligefrem Messi og Ronaldo man kommer til at opleve, men som helhed er fodboldoplevelserne store. Især når de tre store Stockholm-klubber mødes i de såkaldte Stockholm-derbys. AIK Stockholm spiller i det nordlige Stockholm på det spritnye Friends Arena med plads til 53.000 tilskuere (der er ofte udsolgt til derbys), mens klubberne Hammarby IF og Djurgården IF deler hjemmebane på det nybyggede Tele2 Arena med plads til 34.000 tilskuere og placeret lige syd for centrum.

Fra Danmark til Stockholm er der mange daglige flyafgange, fra flere lufthavne i Danmark og til ganske billige penge, hvis man er i lidt god tid. Alternativt kan man tage toget direkte fra København eller bilen derop på et nogle timer. At bo og spise i Stockholm er ikke meget billigere end Danmark, men til gengæld kan turen frem og tilbage gøres på én dag uden overnatning.

Billetpriserne til kampe i Stockholm ligger på niveau eller lidt over en dansk Superliga-kamp (hvilket vil sige 100-200 kr for en billet). For oplevelsen skyld anbefales det at vælge et derby i Stockholm, såfremt fodboldturen går nordpå.

Du kan finde endnu mere info om billige fodboldrejser på billige-fodboldrejser.dk

Her kan det blive en dyr fornøjelse
I den modsatte ende af skalaen, hvor det begynder at blive en dyr fornøjelse at få til fodbold finder man især de engelske klubber, især fordi prisen på fodboldbilletter i Premier League er på et ekstremt højt niveau. Især London-klubberne Chelsea og Arsenal, samt Manchester United har nogle meget høje billetpriser, hvor man som studerende kan kommer meget længere for pengene i en af de tre byer, som vi har anbefalet.