100.000 har besøgt praktikguiden på internettet

100.000 har besøgt praktikguiden på internettet

Praktikguiden GtilP.dk er i rivende udvikling. Flere end 100.000 har besøgt hjemmesiden, der hjælper unge på vej til den rette praktikplads. Inden længe udkommer guiden også som app.

GtilP.dk har eksisteret i godt to et halvt år og har nu haft flere end 100.000 besøgende.

Ramanan Balasubramaniam arbejder i Ministeriet for Børn og Undervisning. Han er en del af indsatsen Fastholdelseskaravanen, der står bag hjemmesiden. Ramanan fortæller, at de mange besøgende ofte hører om og introduceres til arbejdet med GtilP.dk på erhvervsskolerne igennem deres undervisere og praktikvejledere.

”Vi er enormt glade for, at så mange har besøgt siden, for det er jo et billede på, at der er et konkret behov for hjælp og vejledning, når de unge i forbindelse med deres erhvervsuddannelse skal finde en praktikplads,” fortæller han.

Elever ved maskine

Unge der søger praktikplads kan få råd og vejledning på GtilP.dk. 

Tekst og video

GtilP.dk er en online, interaktivt opbygget guide og træningsportal til unge, som ønsker hjælp og vejledning til at finde deres praktikplads.

På hjemmesiden kan de unge via tekst- og videomateriale høre om en række forskellige brancher, og hjemmesiden byder på gode råd og træningsværktøjer til, hvordan man skriver en god ansøgning eller et cv.

Der er også råd og vejledning om, hvordan man opsøger og henvender sig til virksomhederne, og hvordan man forbereder sig til den gode samtale med virksomheden om en praktikplads.

På hjemmesiden kan den praktikpladssøgende således få hjælp på en række forskellige måder – både i video- og tekstform.

”De unge er forskellige, og vi forsøger derfor at nå alle, der er interesserede i en praktikplads. Også på tværs af læringsstile og andre præferencer. Det er årsagen til, at vi har tilpasset hjemmesiden til de forskellige behov, hvor der tilbydes information og vejledning i både tekst og video,” fortæller Ramanan.

App på vej

GtilP.dk er lavet i et samarbejde mellem Ministeriet for Børn og Undervisning, Fastholdelseskaravanen, Erhvervsskolernes Forlag og en række udvalgte erhvervsskoler.

Inden længe udgiver samarbejdspartnerne bag guiden endnu et hjælpemiddel, når GtilP.dk udkommer som app i begyndelsen af december 2012.

”Vores app er endnu et tilbud til de praktikpladssøgende, så de kan få hjælp, inspiration og vejledning på vejen mod deres praktikplads,” slutter Ramanan.

Besøg GtilP.dk.

Kilde: UVM