Viby Efterskole

Har du mod på at gå på en skole, hvor dans, musik og teater er det vigtigste?
På Viby Efterskole kan du udfordre dig selv og udleve dine drømme indenfor de tre ovenstående genrer.
Du kan fokusere på en enkelt af linierne og dygtiggøre dig indenfor et område, eller du kan vælge alle tre linier og blive et multitalent!
Efterskolen ligger på Vestfyn mellem Odense og Fredericia i Nørre Åby. Der kører tog som standser i byen hver time, hver vej.

Skolen følger den grundvigske efterskoletradition og ønsker at være åben og deltage i almendannelsen af de unge. Det er også vigtigt at de unge lærer at tage stilling i forhold til frihed under ansvar.

Der undervises i de sædvanlige skolefag, så man kan gå til eksamen efter 9. klasse.

Det er dog de personlighedsudviklende fag skolen lægger stor vægt på. Det er ikke så vigtigt om du er øvet danser, musiker eller lignende, da du kan vælge det niveau der passer til dig. Der er tre niveauer, som passer til dig alt efter hvor øvet du er. Vær ikke bange for en udfordring og hold dig ikke tilbage for at kaste dig ud i noget nyt.

Søg ind her og få nye venskaber på en skole du vil huske for livet.

Hvert år opfører skolen en professionel musical, som der afsættes 6 uger til at arbejde med. På den måde prøver alle eleverne af hvordan det er at arbejde professionelt med en opsætning hvor både sang, dans, musik og teater indgår.

Det er professionelle scenekunstnere der står for undervisningen og til tider vil der være gæstelærere og kunstnere udefra, som vil give ny inspiration til opsætningen og undervisningen.

Det er meget vigtigt for skolen at der skabes en gensidig respekt mellem elever og lærere på skolen, da det skaber et behageligt og trygt miljø, hvor alle kan nyde at være til stede. På den måde fremelskes også en atmosfære af tillid og eleven bliver dannet som et ”helt menneske”.

Få en rundvisning her og meld dig trygt til skolen og prøv en friere skolegang, hvor du kommer hjemmefra og så småt kan starte dit eget liv.