UGood

København er efterhånden blevet en smeltedigel, hvor forskellige kulturer mødes på midten. Det betyder også, at der i de seneste år i restaurationsbranchen er sket en hel del. Mange restauranter er blevet inspireret af forskellige køkkener fra alle verdenshjørner. En af de internationale restauranter er UGood på Jægersborggade 39, hvor der serveres street food fra Uganda.


Hvis du kommer forbi restauranten, kan du være sikker på, at der vil stå folk udenfor og vente på lækker mad. Når man kommer ind, bliver man hurtigt ramt af en sødlig og stærk duft af krydderier. Personalet er iklædt ugandisk tøj i forskellige farver og mønstre og er altid klar på at give dig anbefalinger.


Manden bag restauranten er Sylvester Bbaale, som er født i Uganda, men vokset op på Falster. Tidligere var UGood en madbod hos Aarhus Street Food, men i juli 2020 åbnede restauranten på Nørrebro. De åbnede under coronakrisen, og på trods af den modvind, restaurationsbranchen har haft, så blev UGood mødt af sultne københavnere, der ville prøve ugandisk mad.


Det ugandiske køkken består ofte af grøntsager som kartofler, yams og kassava. Det er ofte gryderetter, som bliver lavet på en sauce eller stuvning af jordnødder eller bønner. Derudover er en af deres specialiteter, Rolex. Du tænker nok på det dyre ur, men det er langt fra.


Rolex er en omelet, der er rullet ind i en chapati sammen med grøntsager og kylling. Derfor hedder retten Rolex, da det stammer fra “rolled eggs”. Retten stammer fra en ugandisk sælger, og senere blev idéen bredt ud til et universitet i Uganda, da studerende ofte har brug for at lave hurtig og billig mad. Siden da har den populære ret bredt sig til resten af verden, og nu UGood, der serverer Rolex i lange baner.


Sylvester Bbaale er som tidligere nævnt vokset op på Falster, og det er derfor fra Lolland og Falster, at han får lokale råvarer leveret. Maden er 60-90% økologi og chapatibrødet er hjemmelavet. Derfor kan du være sikker på, at maden er 100% autentisk.


Deres Rolex kommer i forskellige varianter. Meget af deres mad er vegansk, så du kan få deres Rolex i en vegansk udgave. Er du ekstra sulten, kan du bestille det som en menu, hvor du får sweet fries og en lækker dip til.


Er du mere til bowls, kan du få en salat med jackfrugt, rødkål, gulerødder og Kachumbari, hvilket er en velsmagende tomat- og løgsalat. De fås også med enten søde kartofler fritter eller cassava fritter. Du skal uden tvivl prøve deres sumbuusas, som både fås uden og med kød, hvis du kan lide de indiske samosaer.   


Når du skal have stillet tørsten, er der lidt forskelligt at vælge imellem. Som noget særligt serverer de sukkerrørsjuice som drikkelse. Det er en sød drik, som serveres i mange kontinenter. Er du ikke til det søde, kan du også få special øl.    


Hvis du vil smage autentisk ugandisk street food, er UGood det perfekte sted med lækker mad til gode priser. De har samtidig fået 5 ud af 5 stjerner på Facebook, så noget tyder på, at du hos UGood får rigtig lækker mad!