Tips til en god campingtur med vennerne

Sommeren står for døren, hvilket betyder fri fra studiet og bøgerne og dermed tid til at holde ferie og koble af, inden studiet går i gang igen.

Når man er studerende, har man typisk masser af tid i løbet af sommeren, men ikke så mange penge at holde ferie for. Derfor kan camping være et rigtig godt bud på at holde en fed ferie med vennerne, uden at bruge hele SU’en på det.

Her får du hjælp til at planlægge en succesful campingtur.

Styr på det praktiske

Det første, du skal have styr på, er selvfølgelig, hvor turen skal gå hen. Der er mange campingpladser landet over og også i vores nabolande. Det er nemt at søge sig frem til de forskellige pladser på forhånd og det er en god idé at booke på forhånd, hvis du vil være sikker på at kunne overnatte på en bestemt plads.

Hvis du ønsker en mere spontan tur, er det selvfølgelig også muligt bare vælge den plads, du nu engang kommer til, men så skal du også være forberedt på, at der muligvis ikke er plads på campingpladsen og derfor må køre videre.

For at overnatte på en campingplads, skal du have et campingpas. Det koster 110 kr. og kan enten købes ved den første campingplads, du kommer til, eller bestilles online, inden du tager afsted.

Pak det rigtige udstyr

Hvad, du skal have med på camping, afhænger af, om du skal overnatte i campingvogn, hytte eller i telt. Hvis du skal overnatte i telt, kræver det først og fremmest et telt, der kan holde tæt i regnvejr, en sovepose og luftmadras. I campingvogn eller hytte kræver det dyne, lagen og pude, hvis ikke det er med i lejen.

Det kræver selvfølgelig også det rigtige outfit. Camping behøver ikke at være grimt tøj og campinghabitter. Omvendt skal det måske heller ikke være det dyreste tøj i skabet, du tager med dig, da det ofte er en eller anden form for udendørsaktiviteter. Gå efter et afslappet look og find billigt sommertøj på nette – der findes heldigvis mange udsalg af tøj.

Der skal selvfølgelig også mad og kolde øl til at fuldende en god campingtur. Derfor kan det være en virkelig god idé at medbringe et lille køleskab til at holde maden frisk og øllene kolde. For at se et udvalg af campingkøleskabe og andet lækkert campingudstyr klik her.

Planlæg de rette aktiviteter

Nogle campingpladser tilbyder aktiviteter og lækre faciliteter og andre campingpladser er mere primitive. Uanset hvad I vælger, er det godt at have forskellige ting med til at underholde jer med.

Er I til sport og aktivitet, kan I medbringe fodbold, volleyball eller badmintonudstyr. Eller hvad med at medbringe cykler eller mountainbikes og tage på tur i området? Mange campingpladser ligger i naturskønne omgivelser, og det kan være rigtig lækkert at se området på cykel.

Er I mere til afslapning og hygge, kan I medbringe brætspil, en god bog eller en guitar, hvis nogen at jer kan spille.