Tips til at kurere ømme skuldre i Odense

Tips til at kurere ømme skuldre i Odense

Som studerende kender du helt sikkert til ømme skuldre eller stiv nakke, når du sidder med næsen i bøgerne. Men det er der heldigvis råd for. 

Der er rigtig mange fede ting ved at være studerende – det sociale fællesskab, universitetsfesterne og følelsen af at have hele livet foran sig. 

Men en af de mindre rare ting er ømme skuldre og en stiv nakke, som typisk kommer, når man sidder bøjet over bøgerne eller foran computeren i længere tid ad gangen. 

Der er heldigvis noget, du kan gøre ved generne. Klinikken Fysioterapi & Akupunktur i Odense kender alt til ømme skuldre, og de giver her deres bedste tips til, hvad du kan gøre.

 


Lav øvelser 

Ømme skuldre skyldes typisk myoser, der føles som hårde knuder. De består af ophobede affaldsstoffer fra musklerne, og de kommer, når der ikke har været tilstrækkelig blodgennemstrømning, fordi du sidder stille i samme position i mange timer af gangen. 

Blodet fører ilt og næringsstoffer til musklerne, men fjerner også affaldsstoffer væk fra dem. Når du sidder stille, kommer der ikke blod til musklerne, som derfor gå ind i en blivende spænding, som kroppen har svært ved selv at slippe af med. 

Derfor gælder det om at holde gang i skuldrene ved at bevæge dem en gang i mellem, når du læser eller studerer. Du kan for eksempel lave følgende øvelser: 

  • Skulderløft
  • Rygstræk
  • Halsstræk
  • Skulderstræk
  • Sidestræk


Få fysioterapi 

En massage kan lindre symptomerne, men hvis du er interesseret i at blive de ømme skuldre kvit for altid, kan det være en god idé at besøge en fysioterapeut. Der vil altid blive foretaget en grundig undersøgelse af din krop, inden man påbegynder en fysioterapeutisk behandling. 

På den måde finder man årsagen til problemet frem for blot at lindre problemet. De kigger på, hvilke led, ledbånd, nerver og muskler, der er involveret, og kan give dig råd og vejledning til en bedre læsestilling og kropsholdning.

 

Stress af med akupunktur 

Fælles for mange studerende er også, at de føler sig stressede grundet eksamener og forventningspres. Det kan også bidrage til ømme muskler og skuldre, fordi kroppen frigiver et stof, der hedder kortisol, når den er stresset, som får musklerne til at spænde. 

Her kan akupunktur hjælpe dig med at stresse af. Ved hjælp af nåle kan behandlingen være med til at genoprette balancen i kroppen, så musklerne kan slappe af.