Tips og tricks til at starte virksomhed ved siden af studiet

Tips og tricks til at starte virksomhed ved siden af studiet

Et studie kræver som regel et job ved siden af. Men hvad nu hvis dette job kunne være din helt egen virksomhed? Her er en lille håndfuld tips og tricks til dig, der drømmer om at starte ud som iværksætter. 

I dag er der stort set et uendeligt antal muligheder for at brande sin nystartede virksomhed. Internettet kender nemlig ingen grænser, når det kommer til markedsføring. Har du styr på din online branding, vil dine chancer for at få internetsucces med en virksomhed ved siden af studiet være langt større.

Linkbuilding skaber organisk trafik

Som studerende har du sandsynligvis begrænsede midler til markedsføring. Derfor er det godt at finde nogle billige, men dog effektive, metoder til branding. Her kan linkbuilding være en oplagt mulighed. Gode links skaber nemlig dét, man kalder “organisk trafik” - det modsatte af “betalt trafik”.

Organisk trafik vil sige, at du - blandt andet via linkbuilding - kommer højt op i Googles søgeresultater, så dine kunder naturligt vil klikke sig ind hos dig. Betalt trafik er derimod annoncer, hvor du betaler for at blive vist for brugerne.

Det geniale ved linkbuilding og organisk trafik er imidlertid, at det kan blive ved med at skabe trafik. Sådan er det ikke med annoncer, hvor du betaler for at blive vist i søgeresultaterne for en vis periode. 

Sådan får du succes med linkbuilding 

Linkbuilding drejer sig ikke bare om at få en hvilken som helst side til at linke til din hjemmeside. Faktisk er linkbuilding lidt af en kunst, og hvis indsatsen skal være rigtig effektiv, skal den udføres godt. Derfor er det ofte en god idé at hyre et bureau til at hjælpe dig.

De bedste bureauer samarbejder med store og troværdige platforme, hvis links giver meget “linkjuice” - det vil sige, at links fra disse platforme gør en stor forskel for din placering i søgeresultaterne. Det har altså en stor betydning, hvem der linker til dig.

Det har også en stor betydning, hvordan der linkes til dig. Linket skal forekomme naturligt i velskrevet content af høj kvalitet. Derfor er det enormt vigtigt, at det er en god skribent - med forstand på linkbuilding - som har lavet indholdet.

På den måde vil du få de bedste resultater med din linkbuilding, og det vil gøre chancerne for at få succes med din nye virksomhed større. Og så kan dit studiejob simpelthen være din egen virksomhed. 

Brug noget tid på at studere Google

Du er studerende, så du er god til at studere. I denne forbindelse vil det være en rigtig god idé at lære Google indgående at kende. På den måde vil du nemlig få et indblik i, hvad der skal til for at få en god placering i søgeresultaterne. 

Du kan starte med at tage et kig på Googles generelle guidelines, som beskriver, hvilken slags indhold som vurderes som værdifuldt. Det handler først og fremmest om, at din hjemmeside skal hjælpe brugeren og skabe værdi for ham eller hende.