Tag ridepædagoguddannelsen, og udlev din hobby gennem dit arbejde

Tag ridepædagoguddannelsen, og udlev din hobby gennem dit arbejde

Brænder du for ridning, og ønsker du at have et arbejde, der også er din hobby? Så er ridepædagoguddannelsen måske det helt rigtige for dig. Som ridepædagog arbejder du med ridning og pædagogik til gavn for børn og unge, og formålet med uddannelsen er, at den skal supplere din pædagogiske uddannelse, så du kan varetage undervisningen af ryttere på forskellige niveauer. Ridepædagoguddannelsen er for dig, der er uddannet pædagog eller lærer og som er ridesportsinteresseret. Igennem uddannelsen får du mulighed for at opkvalificere dine kompetencer inden for trænergerningen, og derudover får du mulighed for at arbejde med en flok spændende børn og unge, der med garanti sætter stor pris på dit arbejde.

 

Udannelsen er todelt

Uddannelsen til ridepædagog er opdelt i to dele. Først skal du uddanne dig til enten pædagog eller lærer, som du skal gennemføre på et pædagog-/ læreseminarium. Først herefter kommer ridedelen.  Ridedelen udbydes på Aalborg Sportshøjskole i samarbejde med Dansk Ride Forbund, og forløbet er en blanding af de fag, der indgår, når man skal være ridetræner, og fag der er specielt rettet mod pædagoger, der arbejder med børn med specielle behov.

 

Fagene

Uddannelsen er et kort og intensivt forløb uden hest, som består af lektioner med teoriundervisning i forskellige fag inden for pædagogik, bl.a. om hesten som pædagogisk redskab, pædagogiske tilgange til sårbare børn & unge, udviklingsforstyrrelser, autismespektrumforstyrrelser & ADHD, mental træning, springteori, fysiologi og træningslære, trænerrollen og motivation, sikkerhed og førstehjælp samt rideteori og træningsplanlægning.

 

Efter endt uddannelse

Alle fagene på uddannelsen er yderst relevante, og efter endt forløb kan du tilbyde dine elever en spændende og varieret undervisning. Herefter mangler du blot at besøge en ridebutik og få skaffet dit hesteudstyr. Du kan også besøge  online shoppen https://www.horsefashion.dk/. Hjemmesiden tilbyder rideudstyr fra mange forskellige brands, og vælger du ridepædagoguddannelsen bliver https://www.horsefashion.dk/ din foretrukne hestehjemmeside.