Swapfiets Odense

Swapfiets er et hollandsk firma, som netop er kommet til Danmark. Navnet på firmaet betyder "byt cykel", hvor swap er engelsk og betyder byt og fiets er hollandsk og betyder cykel. Deres koncept går ud på, at man for 175 kr (eller 150 kr som studerende) kan få leveret sin cykel direkte til døren, med en garanti for, at din cykel altid virker. Det er verdens første abonnementservice til cykler. Ligesom du kan tegne et abonnement til Netflix, hvor du kan se serier og film, er det muligt hos Swapfiets at få et abonnement til en cykel.


 Her er sørget for, at servicen i top, og du har altid en cykel, der fungerer. Alle ved hvor dyrt det som studerende kan være, hvis din cykel lige pludselig ikke virker, og skal have denne til reparation. Med en Swapfiets cykel slipper du for disse omkostninger, idet reparationer er inkluderet i den månedlige pris. Vælger man at blive kunde hos Swapfiets, modtager man sin cykel til en fast månedligt pris. Hvis uheldet er ude og din cykel går i stykker, koster dette ikke yderligere, da dette indgår i den månedlige pris. Så hvis din cykel for eksempel bliver flad, så kommer der en ”swapper” (en medarbejder hos swapfiets) ud for at enten reparere din cykel eller at bytte den til en ny, uden ekstra omkostning.


 


Derudover er der også integreret forsikring, så man er forsikret mod tyveri. Denne tyveriforsikring sørger for, at du får leveret en ny cykel, og du betaler kun selvrisikoen på 450 kr. Dette er dog kun gældende, hvis din cykel har været låst, da den blev stjålet.


 


Du kan opsige dit abonnement måned fra måned, så hvis du eksempelvis blot har brug for en cykel henover sommeren, og ikke gider investere en masse penge til at købe din egen, så kan en Swapfiets cykel være en oplagt idé til netop dig.


 


Cyklen er nem genkendelig med sit ikoniske blå forhjul, så den ikke er til at tage fejl af, når man ser en af disse cykler komme kørende ned af gaden. På denne måde kan du altid se, hvem der har en Swapfiets, da cyklerne har sådan et iøjnefaldende udseende.


 


Swapfiets butikken er beliggende midt i Odense på Vintapperstræde 29, hvor du kan komme ind og tjekke cyklerne ud, og eventuelt tjekke ud, om det er noget for dig. Er cyklen, som mange andre studerende, dit primære transportmiddel, men har du ikke råd til at investere i en selv samt de tilhørende reparationer, så tjek Swapfiets butikken ud. Udover butikken i Odense, har Swapfiets også afdelinger i både Århus og København.


 


På verdensplan er der nu allerede over 90.000 som har en Swapfiets cykel, og der er derfor nemt at påstå, at der er tusindvis af mennesker der til daglig af glæde af deres abonnement på deres cykel hos Swapfiets.