Surdejsbageren

Når man skal have morgenbordet klar, er brødet noget af det vigtigste. Det skal være saftigt og lækkert, men det kan være svært at lave det selv. Hos Surdejsbageren på Budolfi Plads 4 i Aalborg ved man, hvad godt håndværk er. I bageriet har de fokus på surdej i deres bagværk, hvilket giver brødet det ekstra touch, for at det smager himmelsk.  


Surdejsbageren åbnede den 16. december 2019. Henrik Bruse Skougaard er manden bag og er etableret i kokkebranchen, da han kan skrive restauranter som Fusion og Restaurant MEAT på CV’et. Han begyndte i 2018 at lære fra de bedste surdejsbagere, og solgte brød til Butik Gejst i øgadekvarteret. Men målet var at åbne sit eget bageri. Han fik derfor hjælp fra Lars Helmuth, som er ganske velkendt i restaurationsbranchen i Aalborg. Derfra er resten historie. Henrik tilbyder nu brød af høj kvalitet og drømmer om at lave Aalborgs mest smagfulde surdejsbrød.    


Bageriet ligger i centrum og har alle de shoppingmuligheder i nærheden, man kunne ønske sig Samtidig er der også mulighed for at se nogle seværdigheder rundt omkring. Utzon Center, som udstiller kunst og arkitektur af Jørn Utzon, er kun 9 minutters gang væk. Er du på tur med familien, skal du kun køre 7 minutter for at komme til Aalborg Zoo. 


Bageriet har fokus på godt nordjysk håndværk og økologiske råvarer, hvor alt brød er lavet med mindst 20% fuldkorn. Der bliver bagt flere gange om dagen, så du kan altid være sikker på at få friskt brød. Surdejsbrødet kan også sagtens holde i 4-5 dage, hvor et almindeligt bagerbrød kan blive hurtigt tørt. Derfor kan du med fordel købe et surdejsbrød, der kan vare til flere dages morgenmad, hvis det ikke bliver spist inden da!    


Selvom du kun kommer for at hente morgenbrødet til familien, er det meningen med bageriet, at du skal kunne sidde og nyde en kop kaffe. Bageriets hyggelige lokaler er nemlig perfekte til at mødes med familien til en tidlig frokost eller en kop kaffe. Er du mere til den søde tand, kan du smage deres kæmpe kanelsnegl med pistacie eller den populære Nutella-bolle, som kan lokke et hvert barn eller sliksulten voksen til bageriet.  


Er du veganer eller vegetar kan du godt ånde lettet op. Brødet består kun af en surdej, mel, salt og vand, så selv hvis du ikke spiser mejeriprodukter, kan du nyde et godt surdejsbrød. Samtidig har de både glutenfri og laktosefrie kager, når dessertsulten melder sig.   


Har du lyst til selv at prøve kræfter af med surdej, kan du finde en opskrift på deres hjemmeside. Ejeren af Surdejsbageren afholder også en række surdejskurser, hvor du får alt at vide om surdejens kunst, og hvordan du kommer fra opstarten til en færdig surdej. Du får altså svar på alt fra “Kan man sætte en surdej på pause?” til “Hvad gør man for, at det ikke går galt?”  


Hvis du vil hoppe med på surdejsbølgen, skal du købe dit brød hos Surdejsbageren, hvor friske ingredienser og hjemmelavet brød er nøgleordene. Du kan snildt forudbestille friskbagt brød, for når du først har købt dit brød i bageriet, bliver det hurtigt svært ikke at komme tilbage.