Strandguide til Odense og omegn

Strandguide til Odense og omegn

Der er ingen tvivl om at sommeren for alvor er kommet til Fyn, og ikke mindst til Odense. Så hvis du sidder inde i byen, og er ved at være træt af bare at ligge i den nærmeste park, og ønsker at få lidt sol på stranden og eventuelt en dukkert, får du her et par forslag.

Desværre er der ikke en strand tæt på byen, så man må være klar til en lille tur, men til gengæld er strandene på Fyn oftest en længere tur værd.

Således byder Kerteminde både på en Nordstrand og en Sydstrand. Nordstrand er den mest populære, hvor folk fra hele Fyn valfarter til. Den er en udpræget sandstrand med mange revler, der betyder at man skal langt ud i vandet før det bliver rigtig dybt. Af samme grund er den familievenlig. Sydstranden derimod er mindre kendt. Men den er ligeledes en fin sandstrand, man kommer dog hurtigt på dybt vand her. Som antydet ligger de to strande i henholdsvis nord og syd i forhold til Kerteminde by. Der er fin forbindelse fra Odense med rutebil til Kerteminde, hvis man ikke er frisk på en ca. 45 minutters cykeltur dertil.

Hvis man derimod vil være lidt mere i fred, kan man vælge at køre til den mindre besøgte Bøgebjerg Strand, der ligger på den østlige side af Hindsholm, der er henvendt til den aktive strandgæst da der er mulighed for eksempelvis snorkeldykning og windsurfing. Desuden er der Måle Strand som er et yndet besøgsmål for lokale og byder på mere læ i form af buske og græsmarker. Fyens Hoved Strand ligger lidt længere ude, ca. 21 km fra Kerteminde. Fynshoved er toppen af Hindsholm og toppen af Fyn, med vand på begge sider, bliver Fynshoved af mange sammenlignet med Skagen, og anses som værende en meget unik og flot strand.

I den anden retning ligger Fyens Badestrand ved Nyborg. Det er en stor strand, der blev anlagt, da man byggede Vestbroen over Storebælt. Stranden er dækket af fint sand og har en rigtig fin havbund. Dog skal man ikke langt ud, før der er dybt nok til at svømme. Desuden betyder den store vandgennemstrømning i Storebælt, at badevandet altid er rent og klart.

Her var således et par forslag, så er det bare med at komme afsted!