Spar penge hjemmefra på Black Friday

Spar penge hjemmefra på Black Friday

Black Friday er et koncept der er opstået i USA. På sin vis er det blot er et markedsføringstiltag, der skal få kunderne til at begynde deres julegaveindkøb tidligt, så julehandelen kan blive spredt ud over en længere periode.

Men på denne særlige dag udbyder butikkerne nogle ekstremt gode tilbud, som man ikke ser resten af året. Udover at være starten på julesalget er det også en god måde for butikkerne at komme af med deres sæsonvarer eller varer der er ved at udgå.

Oprindeligt er dagen ikke en konstrueret dag for at få mere salg i butikkerne, men udtrykket Black Friday stammer fra Philadelphia, hvor dagen efter Thanksgiving var en af de dage hvor der var allermest trafik. Det var højst sandsynlig tænkt som en beskrivelse af, at der var sort af mennesker, der vrimlede frem og hjem til dem selv efter det store gilde Thanksgiving er i USA. Det kunne minde om en myretue eller en bikube.

Efterhånden som detailbranchen havde taget dagen til sig og udnyttet at folk alligevel var ude den dag, så de ligeså godt kunne handle, så fik udtrykket også den betydning at det var der hvor man begyndte at tjene penge og dermed få sorte tal på bundlinjen.

Udtrykket Black Friday stammer helt tilbage til 1960’erne og måske før. Siden 2005 har det været butikkernes favoritdag, da det er deres travleste dag.

I Danmark kom Black Friday officielt til landet i 2013. I år må der forventes en stor omsætning igen for de butikker der deltager i konceptet. Sidste år blev der nemlig gennemført 4,5 millioner Dankorttransaktioner, hvilket er mere end nogen anden dag i løbet af året.

En af de første butikker der tog konceptet til sig var Elgiganten.

Det er nu blevet en fast tradition i Danmark at afholde Black Friday, og i år falder den på den 25. november.

Du kan finde en guide over nogle af de butikker der holder Black Friday her: http://blackfriday-guide.dk/butikker/

Hvis du tør bevæge dig ud i byen den dag, så skal du nok forvente at det du vil have er udsolgt, med mindre du har ligget i kø fra dagen før. Folks temperament ændrer sig også markant en dag som Black Friday. Der findes eksempler på kunder der har slået hinanden ned for at få en bestemt vare.

Du har også en anden mulighed.

I stedet for at stå i kø i timevis, blive slået ned eller kæmpe om de få varer der ligger i butikken, kan du jo også handle online. Nogle af de webshops der har taget Black Friday til sig er www.e-gear.dk og www.fordelaktig.no/black-friday/

Her kan du købe software online. Det giver også mere mening at købe software online end i en butik. Så kan du også installere det med det samme, når du sidder ved computeren.