Snart student?

Snart student?

Er du på slutspurten af tre års hårdt slid, og kan du ikke vente med at få huen på hovedet? Har du brug for et lille afbræk fra eksamenslæsningen, så kan du med fordel læse med her - og samle inspiration til den store dag.

 

Dimissionsfest

Der er tradition for, at man holder en stor fest, når man har afsluttet sin sidste eksamen og fået huen på hovedet. Det er dejligt at blive fejret af venner og familie til den store guldmedalje, og du fortjener det! Mange vælger at afholde festen samme dag, som man bliver student, men er det ikke en mulighed, kan man også sagtens gøre det den efterfølgende weekend. Det er lige meget, hvornår festen afholdes, bare man føler, at man bliver fejret godt af sine nærmeste. Den store studenterfest skal gerne være inkluderende for alle gæster, det gælder også dem, der ikke er lige så bevægelige som en selv. Man kan med fordel anskaffe en kørestol fra kørestol.com til aftenens fejring, så ens elskede bedstefar kan nyde festen på lige fod med de andre gæster. Han vil være lykkelig over at blive prioriteret på denne måde, og han slipper for udmattelsen ved at stå op og gå rundt til din fejring.

Det perfekte outfit

Du har sikkert allerede en god idé til, hvordan det perfekte outfit til den store dag skal se ud. Der er tradition for, at man klæder sig i hvidt, hvilket vil matche godt med den længeventede studenterhue, som bliver fast del af diverse outfits de kommende uger. Du skal sikkert fejres flere dage i streg, og så er det godt med yderligere forskellige outfits at vælge mellem. En frisk sommergarderobe består af forskellige farverige sommeroutfits fra eventuelt Stine Goya, som vil stå godt til sommerens friske vejr og dit glade studentersmil.

 

Længeventet ferie

Efter flere dages fejring, kan du sætte massevis af tid af til afslapning, og det er vigtigt ovenpå en hektisk studieperiode. For mange studenter bringer et sabbatår hårdt fuldtidsarbejde med sig, mens andre vælger at læse direkte videre efter sommerferien. Derfor er det for alle godt at nyde ferien, inden man atter skal køre hårdt på igen.

Der er mange måder at nyde sommerferien på, hvor den for mange står på ren afslapning, sove længe, computerspil eller lange ture til stranden.

Du har været vant til at være omgivet af dine venner hver dag i tre år, og det bliver helt sikkert mærkeligt ikke at være omkring dem hele tiden mere. Derfor er det vigtigt at holde venskaberne ved lige, så lav en masse planer sammen for ferien, så det bliver vane for jer selv at lave aftaler i stedet for vanligt at se hinanden i skolen. Det er optimalt at udnytte ferien til at tage på en rejse sammen!

Der skal lidt mere planlægning til en rejse ud af landet end en tur ud af sengen til stranden, men det er helt sikkert det værd, at få nydt sin ferie til fulde, før man atter starter hårdt op. Du kan finde hoteller gennem Hotelspecialisten, og dermed bestille overnatning hjemmefra, inden I rejser ud.
Hvis ikke tiden eller økonomien er til en rejse ud af landet, kan du sagtens lave planer med vennerne hjemme. I kan eventuelt udnytte de lyse sommeraftener til at holde grillaften sammen. Ydermere kan I pakke picnickurven og cykle ud i skoven, for at nyde den medbragte mad. For lidt mere sjov, kan I tilbringe en hel dag i zoologisk have eller på museum.

 

Selvom den sidste eksamen presser på, er det en god idé at lade hovedet få en pause af og til. I de velfortjente pauser kan du med fordel shoppe sommeroutfits til fejringen, planlægge den store dag, eller aftale aktiviteter med vennerne, nu hvor I ikke automatisk skal se hinanden hver dag længere.