Smørrebrødsjomfru

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Roskilde SU berettiget Erhvervsuddannelser Folkeskole /HeleDanmark/byguidested
By Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution /HeleDanmark/byguidested
Smørrebrødsjomfru

Elsker du at lave mad og servere og anrette på en lækker måde? Så skal du måske være Smørrebrødsjomfru.


Som smørrebrødsjomfru bliver du ekspert i at lave delikate retter, smørrebrød og buffeter. Arbejdet strækker sig fra indkøb og kontrol af råvarer, kogning og stegning af kød, fisk og skaldyr, til tilberedning og anretning.


I jobbet ligger hovedvægten på det håndværksmæssige og du får i høj grad mulighed for at være kreativ og skabe mad, der er en fryd for øjet.


Du vil kunne få arbejde som Smørrebrødsjomfru i f.eks. restauranter, smørrebrødsforretninger, og i køkkener og kantiner i alle typer af institutioner.


Både i Danmark og i udlandet vil du som smørrebrødsjomfru være efterspurgt, så du kommer nok ikke til at mangle arbejde. Der er altid efterspørgsel på dygtige medarbejdere i restaurationsbranchen.


For at blive smørrebrødsjomfru skal du uddanne dig til gastronom med specialet smørrebrødsjomfru. Uddannelsen varer 3 år og 1 måned. 45 uger af denne tid er skoleophold. Resten af tiden er du i praktik i en restaurant, en delikatesseforretning eller et supermarked. Endvidere kan du også vælge at bruge din praktiktid i udlandet.


Du starter uddannelsen på grundforløbet på UCR, som varer 20-60 uger. Efter grundforløbet skal du lave en uddannelsesaftale med et praktiksted, og herved kommer du godt i gang med hovedforløbet.