Ski - Oure

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Århus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Højskolekurser 8 uger Ingen Oure Højskole
By Hele Danmark, København, Århus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Oure Højskole
Ski - Oure

Oure Højskole tilbyder to forskellige skikurser, et alpin- og et offpiste-freeride-kursus. Derudover kan du på højskolen også uddanne dig til henholdsvis Basic Ski Instructor og Professional Ski Instructor. Fælles for de fire tilbud er et fokus på at give dig nogle unikke oplevelser, mens du udvikler dine egenfærdighed på ski og bliver en bedre skiløber.
Du vil både blive holdundervist og få intensiv, individuel undervisning af nogle af Danmarks bedste skiinstruktører (PSI/EuroSkiPro). Kurserne og uddannelsesforløbene foregår delvist på Oure Højskole, og i de franske alper. På højskolen bliver du klædt teoretisk og praktisk på til dit ophold i Alperne, hvor du vil blive indkvarteret på Skolerne i Oure eget skihotel i Alpe d'Huez sammen med højskolens øvrige ski- og snowboardkursister.

Ski – Alpin (november-maj):
På dette kursus kan du udvikle dit skiløb og blive en mere sikker skiløber. Der er ikke noget krav til, hvor meget erfaring med skiløb du skal have, når du starter. Undervisningen tager udgangspunkt i dine kompetencer. Efter praktisk og teoretisk undervisning på Oure Højskole, går turen i ca. otte uger til Alperne. Her kommer du bl.a. til at beskæftige dig med friløb, skolesving, pukler, porte og offpiste.

Ski – Offpiste-Freeride (november-maj):
Har du mod på at prøve kræfter med svære sneforhold på skiløb væk fra de præparerede pister, så er dette kursus, måske noget for dig. Du kommer til at lære at styre skiene i forskellige snetyper og terræner, mens du afprøver ekstreme områder som eksempelvis La Grave eller Chamonix. Du behøver ikke at være en erfaren skiløber, når du starter på kurset. Der bliver taget udgangspunkt i det niveau, du er på. Inden turen, i ca. 8 uger går til de franske alper, bliver du på Oure Højskole undervist både praktisk og teoretisk, så du er ordentligt klædt på til den dybe sne og det frie løb ned ad pisterne.

Ski – Basic Ski Instructor (november-maj):
BSI er en grundlæggende instruktøruddannelse, der giver dig mulighed for at få sæsonarbejde og/eller videreuddanne dig til Professional Ski Instructor. Med BSI-uddannelsen fra Oure har du rigtig gode muligheder for at få job i både Norge, Østrig og Canada, hvor Skolerne i Oure samarbejder med forskellige skiskoler.

De ca. 8 uger der er dedikeret til praktisk skierfaring, kommer til at foregår i ét af Frankrings bedste skisportssteder, Alpe d’ Huez, hvor Skolerne i Oure eget skihotel også ligger. Den første periode i Alperne er et basisforløb, hvor du som BSI-elev bliver samlet med skikursisterne fra linjerne Offpiste/Freeride og Alpin. Her får du instruktion i friløb, skolesving, pukler, porte og offpiste. De forskellige forløb giver dig de optimale forudsætninger for  at bestå BSI-eksamenen.

Ski – Professional Ski Instructor (juli-juni):
Oure Højskoles inspirerende og ambitiøse faglige miljø kommer til at sætte spor i både dit skiløb og i dig som person. Højskolens mål er at uddanne dig til en reflekteret, myndig og ansvarlig skiinstruktør med en faglighed, som rækker udover selve skiløbet. Med PSI-uddannelsen kan du uddanne dig til instruktør på europæisk niveau. Uddannelsens formål er, at forberede dig til Den Danske Skiskoles/Dansk Skiforbunds eksaminer på BSI- og PSI-niveau og Eurotesten. (EU krav for frit at kunne arbejde som skiinstruktør i EU).

Uddannelsen er delt op i fire moduler:

Modul 1: Højskolekursus (inkl. 2 uger på ski)
Modul 2: Skikursus i Frankrig (uden for højskoleloven og inkl. lønnet arbejde)
Modul 3:
Højskolekursus
Modul 4:
PSI-eksamensuge (uden for højskoleloven)

Vi har et stærkt hold af undervisere, der bringer dit skiløb til næste niveau. De har selv mange års erfaring, og de har som mål at lære så meget fra sig som muligt, og derved gøre dig til så god en skiløber som muligt. Ved siden af den skifaglige undervisning har du en række fag, som skal hjælpe dig til at blive en bedre skiløber og sportsmand i kraft af en bredere viden om både idræt og det samfund, der omgiver dig.

Du kan læse meget mere her. For yderligere information kontakt sportsleder Michael Schmidt Sørensen på mss@oure.dk.

Få mere information

Indtast dit navn samt e-mail eller telefonnummer, så kontakter Oure Højskole dig med mere information om hvordan du bliver Ski - Oure