Sidste ansøgningsfrist til de videregående uddannelser nærmer sig

Sidste ansøgningsfrist til de videregående uddannelser nærmer sig

Når man skal ansøge om at komme ind på en videregående uddannelse er der hovedsageligt to kvoter du skal kende til. Kvote 2 har ansøgningsfrist den 15. marts, og du kan læse mere om denne i artiklen ”Kvote 1 og 2” på Studenterguiden.dk.

I kvote 1 bliver din ansøgning kun vurderet på gennemsnittet fra den adgangsgivende eksamen. Her skal alle de specifikke adgangskrav være opfyldt, og derved er denne kvote for de ansøgere, der mener at de med deres gennemsnit er sikret en studieplads.

Absolut sidste ansøgningsfrist ved kvote 1 er således tirsdag den 5. juli kl.12.
Men man skal være opmærksom på at man aldrig kender gennemsnittet for det pågældende år, før alle ansøgere er vurderet. Gennemsnittet afhænger nemlig af hvor mange ansøgere de videregående uddannelser modtager til det pågældende studie, og hvilket eksamensgennemsnit ansøgerne har.

Desuden er det værd at huske på, at hvis det senest er 2 år siden du afsluttede din adgangsgivende eksamen, får du justeret dit eksamensgennemsnit opad, ved at du ganger gennemsnittet med 1,08.

Ikke mindst er det vigtigt for ansøgere der ikke kommer direkte fra ungdomsuddannelserne, at gennemsnittet regnes ud fra den nye 7-trins skala.