Se dig for, når du vælger køreskole

Se dig for, når du vælger køreskole

Et nyt site vil hjælpe unge, der skal tage kørekort, så de ikke ender i kløerne på brodne kar i køreskolebranchen. Pas på med at sige ja til tilbud, der lyder lidt for godt til at være sandt.

Det kan være fristende at tage det tilbud, der billigst og hurtigst tilbyder et kørekort.  Men som vi her på Studenterguiden tidligere har sat fokus på, så er det vigtigt at se sig godt for, når man skal tage kørekort. Det billigste tilbud kan vise sig at blive meget dyrere og mere tidskrævende, end man havde forestillet sig. Du kan læse vores guide omkring kørekort her.

Landet over oplever politiet, at mange køreskoleelever kommer til teori- og køreprøve uden at være klædt ordentligt på. Det betyder, at mange af eleverne dumper og skal tilbage til køreskolen og have endnu flere køretimer og betale gebyr for at komme til prøve igen.

Derfor har Rådet for Sikker Trafik, Færdselsstyrelsen, politiet og de tre køreskoleorganisationer (Dansk Kørelærer-Union, Danske Kørelæreres Landsforbund og Dansk Køreskole Forening) lavet et nyt forbrugersite, der hjælper dig med at vælge den rigtige køreskole og sikre, at du får den undervisning, som du har krav på.

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/kørekort kan man hente en tjekliste, som man kan bruge til at sammenligne tilbud fra køreskoler.

Når du skal vælge køreskole:

  • Besøg flere køreskoler, og tal med kørelærerne for at få et indtryk af, om I vil få et godt samarbejde.
  • Brug Rådet for Sikker Trafiks tjekliste, og kig grundigt på køreskolernes tilbud: Hvad indeholder tilbuddet, og hvor store er de evt. øvrige omkostninger?
  • Lyt til dine venners erfaringer og få deres anbefalinger til køreskoler.

Når du er i gang med at tage kørekort:

  • Umiddelbart efter hver lektion skal du og din kørelærer underskrive din lektionsplan. Hvis den ikke er udfyldt korrekt, risikerer du at blive afvist til teori- eller køreprøven.
  • Sæt dig ind i, hvilken undervisning du skal have, og Brug Rådet for Sikker Trafiks tjekliste til at sikre dig, at undervisningen opfylder kravene.
  • Brug Rådet for Sikker Trafiks tjekliste til at sikre dig, at du medbringer de rigtige dokumenter til køreteknisk anlæg og køreprøven, så du ikke risikerer at blive afvist.

Du kan finde mere info på deres YouTube kanal herunder: