Sådan studerer du produktivt og får gode karakterer

Sådan studerer du produktivt og får gode karakterer

Når man går på gymnasiet eller læser på universitet, er man meget herre over sin egen tid. Man har et større ansvar for sin egen læring og under pandemiens år, er det blevet mere klart hvor stort et ansvar man selv har for at sørge for at opretholde produktiviteten. Men uanset om man arbejder hjemmefra eller på biblioteket er der mange ting man kan gøre for at holdet fokus.


Skole handler ikke kun om at score gode karakterer. Det vigtigste er at man lærer noget og udvikler sin viden over tid. Men for at gøre det, kræver det disciplin til at følge med i timerne lave sit lektier og skrive sine opgaver, uanset man møder frem på skolen fysisk eller modtager undervisning hjemmefra.


Få styr på skrivesituationen


Når man sidder og læser selvstændigt og især når man skriver opgaver i flere timer om dagen, er det nødvendigt at man sidder ordentlig og ikke får ondt i ryggen. Det er hverken godt for kroppen eller for koncentrationen. Derfor kan det betale sig at investere i et elektrisk hæve sænkebord, som man blandt andet kan købe fra AJ Produkter. Hos dem kan få forskellige borde i flere farver og udtryk.


På den måde har man adgang til en god arbejdsstation når man ikke har mulighed for at møde op på skolen eller tage på biblioteket. Når bordet kan hæves og sænkes, kan man tilpasse højden og få en bedre og mere ergonomisk arbejds- eller skriveoplevelse. Det er vigtigt når man arbejder i længere tid ad gangen hjemmefra. Man har også mulighed for selv at vælge mellem at stå op eller sidde ned.


Minimér distraktionerne


Uanset hvor svært man kan have det ved at koncentrere sig i undervisningslokalet, er det endnu sværere at koncentrere sig derhjemme. Der er nemlig mange flere ting der kan være tilbøjelige til at distrahere fra det vigtige arbejde. Så selvom man har anskaffet sig produktivt AJ inventar til at indrette sin kontorplads med, så er det mindst lige så vigtigt at slukke for de ting der kan distrahere.


Det kan for eksempel være at slukke for telefonen eller som det mindste gøre den lydløs. Det kan også være en god idé at slukke helt for internettet, hvis ikke man har brug for det til sine lektier. På den måde er man mindre tilbøjelig til at begynde at surfe rundt eller gå på de sociale medier hvor det kan være svært at hive sig selv ud igen. Når man har været distraheret, så bliver det også sværere at fokusere og huske hvor man kom til i sit arbejde.


Så få styr på skrivebord og kontorstol og minimér distraktioner – så skal karaktererne nok komme.