Sådan starter du din iværksætterkarriere som studerende

Sådan starter du din iværksætterkarriere som studerende

Som studerende på SU kan det være svært at finde midlerne til at starte en virksomhed op. Ligeledes synes du måske ikke, at du har hverken tid eller overskud til at skulle bøvle med pligterne som selvstændig, når pensum kræver opmærksomhed, men faktisk er det nemt at starte eksempelvis en webshop op! Læs mere om det her!

At få den gode idé

Det første skridt til at starte som iværksætter er naturligvis at få den gode idé. Hvis du vil starte en webshop, skal du altså indledningsvist overveje, hvad der er marked for. Er der noget, du selv savner at kunne købe på nettet? Eller hvordan kan du på anden vis skille dig ud fra mængden?

Dette skal du overveje, inden du kan starte en webshop op, og princippet er det samme, hvis det er en anden form for marked, du vil satse på. Hvis der er noget, du selv mangler i din hverdag, er der nok andre, der har det på samme måde, og dermed har du fået din gode idé, hvilket altid er det første step på iværksættervejen!

Vælg et CMS

Et CMS (Content Management System) er en platform, der tillader dig frit at redigere i data og design af din webshop uafhængigt af hinanden. CMS’et kan på mange måder sammenlignes med selve et hus’ fundament, som alt andet er bygget op omkring. Det siger således sig selv, at det ikke er ligegyldigt, hvilket CMS du vælger.  

Der er mange forskellige CMS’ere på markedet, og det kan derfor være vanskeligt at finde det rette i din situation. Som studerende har du sandsynligvis ikke mange penge, når huslejen er betalt, men bare rolig – et billigt CMS som Shopify er ganske fint i langt de fleste tilfælde. Shopify koster omkring 200 kroner om måneden, og du får til gengæld en masse gode basisfunktioner! Shopify er udviklet til lige netop nethandel, og derfor er der eksempelvis et integreret ordresystem. Det sparer dig for en del tid, som du så i stedet kan bruge på studierne og forretningen! Hvis du vil vide mere om Shopify og dets funktioner, kan du læse mere på Grafikr.dk.

Slå dig sammen med andre iværksættere

Uanset om det er internethandel eller andre innovative idéer, du vil satse på, er det smart at gå sammen med andre ligesindede. På den måde har du nogen at sparre med og nogen, du kan støtte dig op af. Det kan være hårdt at være iværksætter – særligt i opstartsperioden, og derfor er det rart at arbejde sammen.

Så kan I i fællesskab løfte opgaverne, og desuden kan den ene tage sig af eksempelvis ordrer i en periode, hvor en anden måske har ekstra travlt på studiet. Yderligere har I sandsynligvis en større startkapital, hvis I er flere, der går sammen om et projekt, hvilken er værd at have med i sine overvejelser – mangel på kapital er ofte en forudsætning for en veldreven forretning, og er du alene, rækker SU’en og eventuelle SU-lån ikke langt, når de første regninger begynder at tikke ind.