Sådan sparer du penge som studerende

Sådan sparer du penge som studerende

Er der lidt for mange røde tal på din konto, og rækker din SU ikke altid lige langt nok? – Bare rolig, vi har lavet den helt perfekte guide, så du kan spare penge. Som studerende kan udgifterne være mange, og det kan være svært lige at få øje på, hvordan budgettet igen kan komme på rette spor. Der skal både bruges penge til bøger, husleje, forsikringer, mobilabonnement, mad osv., og derfor er pengene til sig selv små. I stedet for at låne penge, er der flere ting, som du kan gøre i hverdagen, så du på længere sigt har råd til bl.a. din yndlings faux fur jakke, FIFA eller til den Kähler vase, du længe har kigget på. 


 


Spar penge på madbudgettet


Der er mange studerende, der kun lever af pasta og kylling, fordi det er den nemme løsning, men du kan faktisk også spise mere varierende, selvom du har et stramt budget. En billig og nem løsning er f.eks. at lave madplan for den kommende uge. Væn dig til at du hver søndag kigger i de ugentlige tilbudsaviser, da der er mange penge at spare. Derudover kan du også søge efter opskrifter på internettet, hvor der er et enormt stort udvalg på både nemme og billige retter, specielt til studerende. Fordelen ved at lave madplaner er, at du undgår impulskøb, som kan koste dig dyrt i sidste ende. Derudover kan du også planlægge at lave rester, så du ikke hver dag skal lave en ny ret. Du vil blive overrasket over, hvor stor en effekt det kan have på din økonomi.


Et andet godt råd er også at lave din egen madpakke hjemmefra, så du ikke lader dig blive fristet af kantinens retter.


 


Gå på kompromis med lejlighedsøgningen


Det er næsten altid huslejen, der trækker flest penge på kontoen, men der er faktisk flere overvejelser du kan gøre dig under lejlighedssøgningen, så du kan spare penge. Studerer du, eller skal du til at studere i en storby, er der rift om studieboligerne og lejlighederne, og her er det ofte heldet, der spiller ind. Derfor er priserne også høje pr. m2 inde i centrum, og vi kan varmt anbefale dig at søge lejligheder uden for centrum. Her er riften om boligerne mindre, og du kan være heldig at spare op til flere tusinde kroner. Det skal selvfølgelig også hænge sammen med transporttiden til og fra din uddannelse. Husk at det også kan være billigt at bo i et kollegie, hvor I deles om udgifterne.
Tænk derfor lidt over, om du vægter prisen på din lejlighed højere eller lavere sammenlignet med transporttiden.


 


Spar mange penge med Second hand


Second Hand går aldrig af mode, og her kan du også spare mange penge. Er du lige flyttet hjemmefra, kan en IKEA tur hurtigt løbe op i mange penge, og derfor kan det være en god ide at købe brugte møbler. Der findes mange Facebook-grupper, som har det formål at sælge og købe brugte ting, som er i god stand.
Tøj kan også hurtigt blive dyrt, og der findes mange alternative metoder til at finde billigt tøj med. Rundt omkring i landet kan du besøge second hand butikker, hvor du f.eks. kan finde en smart T-shirt til 50 kr. Derudover er der også mange Facebook-grupper lige netop til dette formål.


Fordelen ved second hand er selvfølgelig, at du sparer en masse penge, men du beskytter også miljøet, fordi det er en bæredygtig løsning. 


Med disse simple råd er der mange penge at spare i hverdagen. Det er aldrig for sent at ændre sine forbrugsvaner, så kom allerede i gang i dag!