Sådan overlever du på sommerens musikfestivaler

Sådan overlever du på sommerens musikfestivaler

Du har måske købt billet til en eller flere af sommerens mange festivaler. Det kan være, at det er første gang, du skal på festival, og derfor ikke ved, hvordan man gebærder sig på en festival. Der er ikke så mange regler, når man er på festival, men hvis du gerne vil sikres en god oplevelse, skal du læse med her.



1.       Medbring en trækvogn eller kuffert med hjul på

Når du skal ind på festivalen, står du oftest i en meget lang kø med alle dine tunge ting. Det vil derfor være en god idé, at have en trækvogn eller en kuffert med hjul på, som du kan transportere det hele på. Dette gælder også, når du skal hen og handle i det lokale supermarked, hvis der skal købes nye drikkevarer og mad. På den måde bliver det meget nemmere og hurtigere, at komme frem og tilbage med dine tunge ting.


2.       Sørg for at medbringe et solidt telt og presenninger

Dette gælder naturligvis kun, hvis du skal overnatte på festivalpladsen. Det er vigtigt at huske på, at det ofte er regnvejr på sommerens festivaler. Sommetider bliver festivalerne så oversvømmet af regn og mudder, at teltene falder sammen, hvilket gør det svært at kunne overnatte i teltet. Det vil derfor være en god idé, at anskaffe sig et solidt telt, som måske koster lidt mere end normalt. Man kan dog vælge, at hele gruppen af mennesker, der skal sove i teltet, splejser om det. Derudover er det en god idé, at medbringe mindst én stor presenning til at lægge under og over teltet i tilfælde af regn.


3.       Spar penge ved at lave maden selv

På festivalpladsen er der altid fyldt med diverse madboder, hvor maden er lidt dyrere end hvis man selv handler ind. Man har ikke selv mulighed for, at lave forskellige avancerede retter, men man kan alligevel handle ind til en god rugbrødsmad eller en salat, som lige kan stille den værste sult. På den måde kan du spare penge på mad, og i stedet bruge dem på øl og drinks, når du er på festival


4.       Gør lejren komfortabel

Ofte befinder man sig i lejren på festivalpladsen fra start til slut, hvilket er cirka en uge. Hvis du ikke har lyst til at stå op eller gå hele tiden, vil det derfor være en god idé, at medbringe en eller flere stole, som du og dine venner kan sidde i. Det skal naturligvis være stole, der er nemme at transportere og kan lukkes sammen. Det kan desuden hurtigt blive koldt om natten, så for at undgå at fryse, kan man placere et liggeunderlag under den luftmadras, man sover på, for at isolere for kulden fra jorden


5.       Små fiduser til festivalen

Hvis man vil køle sine drikkevarer ned, kan man medbringe en køletaske eller købe et børnebassin, som fyldes med vand. Det kan være en smagssag, om man finder det nødvendigt eller ej, da det også kan synes overflødigt at slæbe på. Men ikke desto mindre gør det festivaloplevelsen lidt bedre med afkølede øl og drinks. En sidste, men god huskeregel er, at medbringe gaffatape, som fikser alt, hvis noget går i stykker. Herudover kan det være en god idé, at have en lommelygte med, hvis telefonen er gået død. Det kan være meget rart, at kunne se hvor ens småting befinder sig i teltet, når mørket er faldet på.