Sådan håndterer du uforudsete udgifter

Sådan håndterer du uforudsete udgifter

Når man er studerende, kan der lige pludselig komme uforudsete udgifter, som du ikke har taget højde for. De kan det være lidt svært at klare på SU alene. Her kan du læse mere om, hvordan du håndterer uforudsete udgifter som studerende.

Har du en opsparing?

Det de fleste vil sige, hvis der kommer en uforudset udgift, er at man skal bruge noget af sin opsparing eller sin buffer. Dette er penge, der er afsat til lige præcis det formål, men hvad hvis man ikke har det? Mange studerende har ikke fået mulighed for at oparbejde sig en solid opsparing endnu, og måske heller ikke en mindre solid.

Mange der lever på SU, har nemlig slet ikke mulighed for at spare op på grund af høje udgifter i form af husleje, mad, forsikring og el-omkostninger. Det giver ikke meget plads i et allerede presset budget, til at spare penge op, fordi man har nok med at prøve at dække de faste udgifter hver måned.

Det vil også sige, at når der kommer en uforudset udgift, så skal man finde de penge et andet sted. Hvis man ikke har et studiejob, eller ikke tjener nok der til at spare penge op og dække udgiften, så findes der heldigvis andre alternativer.

Lån penge til uforudsete udgifter

At optage et lån til at dække en uforudset udgift, er et alternativ, hvis man ikke har en opsparing. Det man skal sikre sig, er at man er sikker på at man har en solid plan for at betale lånet tilbage til tiden. Lån som man finder online, og som både er hurtige og nemme at få, kan nemlig tit blive ekstremt dyre, hvis man ikke betaler dem til tiden, på grund af renter og gebyrer der påløber det oprindelige lånebeløb. Læs mere om onlinelån på moneylender.dk.

Hvis man dog har en sikker plan for at betale lånet tilbage og ikke låner mere end det, man reelt set har råd til, kan det være et alternativ der redder dig, når der kommer en uforudset udgift. Det kan være din computer (som du er afhængig af til studierne), er gået i stykker, dit køleskab, vaskemaskine eller din telefon for den sags skyld. Der kan også være tale om helt andre ting, som at man skal betale en vigtig og uforudset regning, som gør at man har brug for et hurtigt lån.

Få penge hurtigt 

Fordelen ved at låne penge online i de her tilfælde er, at det er så hurtig en proces. Der tager kun få minutter at ansøge om lån og få svar på, om man er godkendt til det lån man har ansøgt om eller ej. Hvis man får indvilget det lån man ønsker, tager det kun kort tid til man har pengene stående på sin konto. Dette kan med andre ord være en god nødløsning for dig der har brug for penge lige nu.

Det er en god ide at tage nogle minutter til at sammenligne lån inden man vælger hvilket et, man gerne vil ansøge om. Så er man sikker på at man får det bedste og billigste lån.