Sådan forbliver du produktiv, når du studerer hjemmefra

Sådan forbliver du produktiv, når du studerer hjemmefra

Studerer du hjemmefra, men er usikker på, hvordan du forbliver fokuseret og produktiv? Vores fem gyldne regler er perfekte for studerende, der ønsker at få mest muligt ud af deres læring. Læs videre for at finde ud af mere.


Det er blevet mere og mere populært for studerende over hele verden at studere hjemmefra, uanset om det er et valg, eller det skyldes den udviklende globale situation. Selvom konceptet lyder ganske enkelt, er det let at blive distraheret og miste fokus - især i et miljø, der typisk bruges til at slappe af og socialisere.


Bare tag det roligt, hvis du er blevet offer for distraktioner og udskydelser. At tilpasse sig en ny arbejdsplads og forblive produktiv behøver ikke være udfordrende eller stressende. I realiteten bør dit hjem være et af de mindst stressede steder at arbejde og studere - og det kan kan det blive, forudsat at du kender et par tips og tricks til at holde dig fokuseret.


 


Fem gyldne regler, når du skal studere i dit hjem


Uanset, om du bor i en studenterbolig eller en privat lejlighed, så vil vores udvalgte bedste tips ikke kun hjælpe dig med at komme i den rigtige sindsstemning, men også til at forblive produktiv hele dagen lang.


   1. Hold dig til en tidsplan eller en studieplan


 


Rutine er hjørnestenen i enhver vellykket studieplan. Med en fast tidsplan og et skema vil du finde det betydeligt lettere at skabe balance mellem arbejde og fritid.


Det bedste ved at studere derhjemme er at skabe en tidsplan, der passer til din livsstil. Hvis du er typen, der altid kæmper for at stå op og nå til forelæsninger om morgenen, så skal du ikke begå den samme fejltagelse derhjemme. Tilsvarende, hvis du er en, der kan lide at stå tidligt op, men mister energien om eftermiddagen, så skal du ikke udsætte studiet til senere på dagen.


Planlæg altid din studietid til de tidspunkter på dagen, hvor du føler dig mest produktiv eller energisk. Det tager måske lidt prøven til, men du vil hurtigt finde ud af, hvad der fungerer for dig.


   1. Giv dig selv regelmæssige pauser


 


Selvom idéen kan virke underlig, så er det nødvendigt at tage regelmæssige pauser for at forblive produktiv. Det betyder naturligvis ikke fem minutters arbejde og derefter en pause på tyve minutter, men det betyder, at du stopper, det du er i gang med, og tager dig tid til at stå op, bevæge dig rundt og reflektere over den information, du studerer.


Et fantastisk værktøj til at holde dig fokuseret på dine opgaver og sikre, at du tager regelmæssige pauser, er TomatoTimer. Dette ukomplicerede websted bruger en timer på 25 minutter, med mulighed for en pause på fem eller ti minutter og brugertilpassede alarmtoner.


   1. Husk at drikke rigeligt med vand


 


Behovet for at drikke rigeligt med vand kommer muligvis ikke som en overraskelse, men du vil blive forbavset over, hvor mange mennesker, der glemmer dette enkle trin, når de arbejder eller studerer hjemmefra. Du behøver ikke at holde dig fra te eller kaffe, men det skal være et supplement til dit væskeindtag og ikke udgøre størstedelen af det.


Hvis du stadig oplever, at du hurtigt mister energi og koncentration, men ikke ønsker at ty til koffeinholdige drikke, så kan du prøve at tilføje et par dråber Cibdol's CBD-olie til din vandflaske. Den helt naturlige forbindelse arbejder sammen med din krop for at understøtte en afbalanceret tilstand og tilskynde til robust velvære.


   1. Få nok søvn


 


Det er alt for let, at få dage og nætter til at smelte sammen i en ubrudt cirklel, især hvis du studerer hjemmefra i lange perioder. En regelmæssig søvncyklus er afgørende for din krops bedring, fysisk og mentalt, så det må du ikke ignorere.


Men hvis du stadig kæmper for at få en uafbrudt 6-8 timers søvn om natten, kan du prøve at tilføje et par powernaps i løbet af ugen efter behov. En lur på mellem 20 og 30 minutter imellem læsningen kan gør din produktiviteten supereffektiv og give dig masser af fordele. 


   1. Hold kontakten med studerende og vejledere


 


I en verden, der er domineret af teknologi, er vi aldrig rigtig alene, og nu er det et godt tidspunkt at drage fordel af denne kendsgerning. Hold kontakten med venner og andre studerende, så I kan støtte hinanden. Du kan endda prøve at opsætte virtuelle studiesessioner,  som en måde at bevare fokus på, dele tips og opretholde social kontakt under isoleringen.


Og husk, det er slet ikke så dårligt at studere hjemmefra. Tænk på den tid, du sparer på transport til og fra forelæsninger!