Sådan får du styr på din økonomi som studerende

Sådan får du styr på din økonomi som studerende

 

Når du er studerende, er det ikke sikkert, at du har det største rådighedsbeløb hver måned. Du lever på SU og har måske et deltidsjob ved siden af. Du kender måske til, at det somme tider kan være svært at få det hele til at løbe rundt. Her kan du derfor få nogle tips til, hvordan du får det.

 

Læg et budget over dine udgifter

Når du skal have styr på din økonomi, er det nødvendigt at vide, hvor mange penge du faktisk bruger hver måned. Når du ved nøjagtig, hvor mange penge du bruger i faste udgifter, har du et langt bedre overblik. Derfor er det en god idé at lægge et budget over alle dine udgifter. Det gælder både husleje, mobilabonnement, bredbånd, streamingtjenester, mad, fornøjelser m.m. Når du har et budget, kan du nemt se, hvor mange penge du har brug for hver måned.

Du kan desuden også få et overblik over, hvor du kan prøve at skære lidt ned. Måske du ikke har brug for tre streamingtjenester, men kan nøjes med én. Eller måske det går op for dig, at du bruger lidt for mange penge på mad.

Gem penge til uforudsete udgifter

Der kan altid komme nogle udgifter, som kommer bag på dig. Hvis ikke du har forberedt på det økonomisk, er du nødt til at trække penge ud af dit månedlige budget, og så bliver det pludselig en presset måned. Derfor er det altid godt at have nogle penge, som udelukkende går til den slags uforudsete udgifter. Det kan være en parkeringsbøde, en tandlægeregning el.lign.

Desuden kan du undersøge dine muligheder for at få studierabat på diverse regninger. Find f.eks. Tandlæge studierabat på 10% på frie ydelser her.  Du kan lige så godt vælge en tandlæge, der tilbyder dig studierabat.