Sådan får du råd til troperne

Sådan får du råd til troperne

Alle kan spare op til drømmeferien - osse på SU!

 

Kalenderen siger pludselig januar og det betyder desværre, at der stadig er mindst 3 måneders vinterkulde endnu, som vi på en eller anden måde skal hustle os igennem! De fleste af os drømmer derfor om en hængekøje under palmerne og hvide sandstrande med bølgeskvulp. Men hvordan får man lige råd til at rejse til eksotiske destinationer som studerende på SU?

 

Start med at få dine prioriteter i orden - et i øvrigt ganske udmærket nytårsfortsæt. Hvis du drømmer om at komme ud at rejse en uge eller to i løbet af vinteren, må du give afkald på nogle andre ting. Vi giver dig her en række gode “spare-råd”:

 

  • Køb stort ind og lav mad til flere dage ad gangen. Det sparer både tid og penge og bekæmper madspild, som hvert år trækker store veksler på klodens og dens ressourcer.
  • Skær ned på caféture og natteliv - Invitér i stedet vennerne og veninderne på lidt hjemlig festhygge eller privat-bif med kage.
  • Drop din to-go-morgenkaffe og invester i stedet i et trendy termokrus - så har du din egen gode kaffe med på turen og slipper for at stå i kø!
  • Meld dig ud af fitnesscenteret, hop i løbeskoene og tag en rask tur i skoven. Det er sundt for både krop og sjæl med frisk luft og nye udsigter.
  • Byt tøj med veninderne i stedet for at købe nyt. Hvad der er forældet for en, kan være nyt og spændende for en anden.

Med denne metode vil du med garanti hurtigt få luft i budgettet, uden at du lider helt store afsavn. Brug også lidt tid på research, inden du kommer til at bestille den første den bedste charterrejse, du falder over. Ved selv at booke hotel og fly er der ofte mange penge at spare - det kræver bare, at du gider bruge tiden på det. Undersøg også det generelle prisniveau på din destination, da det jo er meget afgørende for hvor mange lommepenge, ferien kræver. Har du svært ved lige at gennemskue landets møntfod, kan du lige her finde en smart valutaomregner, der let hjælper dig på vej.

 

En glimrende måde at holde omkostningerne nede under selve ferien er ved at leje en lejlighed med et lille køkken. På den måde kan du selv lave mad, og du slipper for at bruge penge på at spise alle dine måltider på restauranter og som take-away.